Kabát Péter hamarosan visszatér

A támadó szerint a Debrecen legyőzése esetén lehet csak igazán jó rajtról beszélni Újpesten.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sérülés miatt nem lehetett ott az Újpest eddigi három bajnokiján Kabát Péter. A rutinos támadó július eleje óta ínhüvelygyulladással küzd a térdhajlítóizmánál. A gólerős csatár nélkül a lila-fehérek az első három fordulóban öt pontot szereztek: Szombathelyen nyertek, míg a Diósgyőr és a Pécs ellen döntetlenre végeztek.

A Rangadó.hu megkereste az újpestiek közönségkedvencét, aki elárulta, hogy fokozatosan javul a lába, és hamarosan már a közös gyakorlásokba is bekapcsolódik.

– Javul a lábam, már sokkal jobbnak érzem, mint egy héttel ezelőtt. Van azonban még fájdalmam, ezért továbbra is kezelésre járok, de nagyon remélem, hogy lassan elkezdhetek a csapattal edzeni, és teljes értékű munkát tudok végezni. Egyelőre külön készülök egy erőnléti edzővel, de bízom benne, hogy hamarosan már a többiekkel gyakorolhatok – mondta Kabát Péter.

– Kívülről volt kénytelen nézni csapata meccseit. Mennyire elégedett a játékkal és az eredményekkel?

– Az első három mérkőzésről elmondható, hogy sokat fejlődött a csapat. Sokkal stabilabbak vagyunk hátul, kevés gólt kapunk. Viszont szükségünk lenne még két-három játékosra, mert vannak hiányosságaink. Az első fordulóban nyertünk, de kis szerencsével a másik két bajnokin is győztesen hagyhattuk volna el a pályát. Főleg a Pécs elleni meccsre gondolok. Lehetne több pontunk is, de én úgy látom, hogy fejlődött a csapat.

– Hogyan látja, milyen posztokra kellene még igazolnia a klubnak?

– Szerintem a kapuspozíciót leszámítva minden posztra. Belső védőnk sincsen Litauszki Robin és Herisen kívül, valamint a középpályára és csatárposztra is kellene még játékos.

– A héten két mérkőzést is játszik az Újpest. Előbb a Budaörs lesz az ellenfél a Magyar Kupában, majd a DVSC-t fogadják a bajnokságban. Mire számít a két összecsapáson?

– A Magyar Kupában tovább kell jutnunk, ez nem is lehet kérdés, hiszen NB III-as csapattal találkozunk. Persze lekezelni vagy lebecsülni semmiképp sem szabad az ellenfelet, mert egy mérkőzésen bármi megtörténhet, ezért nagyon odafigyelve száz százalékot kell nyújtatunk szerdán is. A hétvégén pedig a nagyon erős kerettel rendelkező Debrecen látogat hozzánk. A kupameccs miatt előfordulhat, hogy kicsit hiányosabban, nem az első számú csapatukkal állnak fel. Pécsett meg lehetett volna szerezni a három pontot, most jó lenne végre nyerni. Ha négy meccs után lenne nyolc pontunk, akkor azt mondhatnánk, hogy jól kezdtük szezont.