NB I

Kedden aláír a brazil védő Szombathelyen

Emilson Sánchez Cribari bajnoki címről, de legalább Európa Liga-szereplésről beszél.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Immár szinte biztos, hogy a 34 éves brazil középhátvéd, Emilson Sánchez Cribari a Haladás csapatában folytatja pályafutását, és a nála két évvel idősebb olasz csatár, Tomasso Rocchi is érkezik – írjaa lalaziosiamonoi.it.

Az itáliai honlap legutóbb azt írta, hogy az európai kupaszereplés kiharcolása a szombathelyiek célja, most viszont már azt mondta a játékos, hogy bajnokok akarnak lenni hazánkban.

– Most még itt vagyok Brazíliában a családommal, és egyénileg készülök. A célom az volt, hogy visszatérjek Olaszországba, de az olasz futballban jelenleg több probléma van. A Haladás ajánlata lenyűgözött, tudom, hogy a bajnokság megnyerése, és az Európába való visszatérés a cél. Amint megtudtam, hogy Tommaso Rocchi is érkezett, a lelkesedésem tovább nőtt. Már csak a részletek vannak hátra, hogy lezárjuk az átigazolást. Egyetértünk abban, hogy egyéves szerződést kötünk, egyéves opcióval. Kedden utazom orvosi vizsgálatra és a szerződés aláírására.

A két külföldi játékos szeretne egymás közelében élni és együtt járni edzésre, hiszen nagyon régen ismerik egymást és jó barátságban vannak. A tapasztalt középhátvéd elmondta, még nem járt Magyarországon, nem ismeri az edzőt, de Rocchi pozitív dolgokat mesélt neki.

– Nem volt könnyű meggyőzni magam, hogy hagyjam itt Brazíliát és a családomat, de a szavai mindent kétségemet szertefoszlatták, és a családom is velem tart, amint minden rendben lesz. Harmincnégy éves vagyok, de az elmúlt két szezonban, Glasgow-ban több mint ötven mérkőzést játszottam, nincs különösebb fizikai problémám. Mindig száztíz százalékot nyújtok. Azt hiszem, két vagy három szezonom még van, kész vagyok hozzájárulni a Haladás céljainak eléréséhez.

Cribari azt is elmondta, hogy nem aggódik a nyelvi akadályok miatt, hiszen az elmúlt két évben, Skóciában volt lehetősége megtanulni valamennyire angolul. A szerző felvetette: mit szólna a brazil, ha egy év múlva egykori klubja, az olasz Lazio, valamint a Haladás összetalálkozna az Európa Ligában?

– Kellemes meglepetés lenne! Harcolni fogunk érte, és közben továbbra is szurkolok a Laziónak – mondta Emilson Sánchez Cribari.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik