NB I

Vasziljevics is tudja: ennél több kell Újpesten

A lila-fehérek tapasztalt középpályása szerint nem szabad, hogy az ellenfél átvegye az irányítást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest csapata nagy önbizalommal és pozitív élményekkel vághatott neki az NB I legújabb idényének. A tavaszi Magyar Kupa-döntőt és a nyári Szuperkupa-mérkőzést is megnyerték, és úgy tűnt, idén ott lehetnek az élmezőnyben. A rajt nem sikerült rosszul, hiszen Szombathelyről elhozták mindhárom pontot, bár a játék képe már kevésbé volt pozitív.

Vasárnap paprikás hangulatú mérkőzést játszott egymással az Újpest és a Diósgyőr. Két kiállítást és két gólt is hozott a találkozó, de végül döntetlen lett a vége (1-1). Az egyenlítő találatot Aszmir Szuljics szerezte, aki a Haladás ellen is betalált, tehát eddig csak ő tudott gólt szerezni az idei szezonban a lila-fehérek közül. A gólfelelős, Kabát Péter továbbra is sérüléssel bajlódik, ezért nem lépett pályára.

A Rangadó.hu megkeresésére a csapat tapasztalt középpályása, Dusan Vasziljevics értékelte a Diósgyőr ellni döntetlent, és kifejtette: szerinte is szükség lenne még egy támadóra a keretben.

– Elsősorban nem az eredmény miatt vagyok csalódott. Az első gólig nem játszottunk jól. Csak a hatvanadik perctől vettük át az irányítást, sikerült is egyenlítenünk, de az emberelőnyt már sajnos nem tudtuk kihasználni. Nem voltam megelégedve a játékunkkal, ennél több kell. Azt kell mondanom, a játék képe alapján reális eredmény a döntetlen – kezdte Dusan Vasziljevics.

– A Haladás vagy a Diósgyőr ellen érezte összeszokottabbnak a csapatot?
– Szombathelyen mindig nehéz dolga van az ellenfélnek, de úgy érzem, megérdemelten nyertünk a Haladás ellen. Nagyon okosan és higgadtan játszottunk. A Diósgyőr a széleken próbált támadásokat vezetni és bedobásokat illetve szögleteket harcoltak ki, tehát náluk volt az irányítás. Amikor nálunk van a labda, nem játszottunk rosszul, csak sajnos előtte kaptunk egy gólt.

– A csapat védelme és középpályája stabil, de hadilábon állnak a góllövéssel…
– Tény és való, hogy nagy érvágás a csapatnak Kabát Péter sérülése. Elég vékony a keret, és úgy érzem, ha bárki kiesik a kezdő tizenegyből, nagyon nehéz pótolni. Hiányzik egy támadó a keretből. A gólok nem csak a csatárok felelőssége, a csapatjátéktól is függ. Mint már mondtam, amikor nálunk van a labda, nincs ezzel probléma.

– A következő fordulóban a Pécs lesz az Újpest ellenfele. Mit vár attól a mérkőzéstől?
– Minden meccsen a győzelem a cél. Irányítanunk kell a játékot, és nem szabad átadnunk a kezdeményezést az ellenfélnek. Szeretnénk pontokkal távozni Pécsről.

Olvasói sztorik