NB I

„Furcsa helyzet volt, de ilyen a futball”

Nagy Gábor még mindig a közönség kedvence Szombathelyen, de ma már a lila-fehérek sikereiért harcol.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, idén nyáron a Haladás csapatától Újpestre igazolt Nagy Gábor. Véletlen, pikáns egybeesés, hogy ez a két csapat éppen egymás ellen játszott az NB I első fordulójában, szombaton. A válogatott középpályást a meccs előtt külön köszöntötték a szombathelyiek, egy emlékplakettet adtak át neki. A találkozót végül új csapata, az Újpest nyerte a csereként beállt Szuljics góljával 1-0-ra. Nagy Gábor végig a pályán volt, és a hazai szurkolóktól többször is hallhatta a „Nagy Gabi gyere vissza!” rigmusokat.

Mivel a Rangadó.hu a mérkőzés előtt is megkereste a 28 éves játékost, a találkozó után kíváncsiak voltunk, miként élte meg a különleges kilencven percet.

– Nagyon örült a győzelemnek a csapat is és az egész vezetőség. Nagyon fontos volt, hogy jól sikerüljön a rajt, és szerencsére győzelemmel végződött. A szurkolóink is fantasztikusak voltak, sokan eljöttek Budapestről és nem kellett csalódva távozniuk – kezdte Nagy Gábor.

– Mennyire érezte olajozottnak az Újpestet?
– Természetesen voltak hibák, ezt nem vitatom. Sok játékos érkezett, és sokan távoztak is a klubtól nyáron, de úgy gondolom, első mérkőzésnek jó volt. Szerencsére több helyzetet tudtunk kialakítani és egy szép egyéni akció végén megszereztük a vezetést, ami később a győzelmet jelentette. A vége felé éreztem, hogy egygólos lesz a találkozó.

– Hogy fogadták a korábbi csapattársak illetve a szurkolók?
– A mérkőzés előtt az egyik szurkolói csoport vezetője egy emlékplakettet adott át, ami nem tagadom, nagyon jó érzés volt. A félidei nyilatkozatomban meg is köszöntem ezt a kedves gesztust. Sok évet lehúztam Szombathelyen, furcsa helyzet volt, de ilyen a futball. Most már a lila-fehérek sikereiért küzdök.

Olvasói sztorik