NB I

Hazamegy, mégis vendégségbe

Nagy Gábor hat év után ismét ellenfélként lép pályára Szombathelyen, de igyekszik kizárni a furcsa érzést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szinte napra pontosan egy hónappal ezelőtt igazolt Újpestre a szombathelyi Nagy Gábor. A Haladás száz százalékig magyar játékoskeretéből olyan klubhoz került, amely előszeretettel alkalmaz külföldieket, de elmondása szerint ez sem okozott problémát számára. Az első sikerélménye nem váratott magára sokat, hiszen végigjátszotta a tizenegyesekkel megnyert Szuperkupa-meccset a Debrecen ellen.

A szombat esti bajnoki rajt a lehető legpikánsabb párosítást hozza a 28 éves támadó középpályás számára, hiszen új csapata éppen a nevelőegyesülete, a Haladás otthonában lép pályára. Nagy Gábor pályafutása során eddig egyetlen alkalommal, 2008 októberében játszott vendégként a Rohonci úton – az MTK színeiben –, nem csoda, hogy a Rangadó.hu érdeklődésére úgy fogalmazott: bizonyára nagyon furcsa lesz számára az idénynyitó.

– Hogyan telt az első hónapja Újpesten?
– Abszolút pozitívnak érzem és értékelem a váltást, nagyon barátságosan fogadtak a klubnál, mindenki segítőkész volt. Hamar sikerült beilleszkednem, jól érzem magam a csapatnál – kezdte Nagy Gábor.

– Ezúttal sem volt csekély a játékosmozgás a klubnál; kialakult már az összhang a régiek és az újak között a pályán?
– Velem együtt minden új játékos igyekszik mihamarabb beilleszkedni. Alkalmazkodnunk kell a csapat játékához, és egyre inkább sikerült edzésről-edzésre, edzőmérkőzésről-edzőmérkőzésre kialakítanunk az összhangot. Igyekszünk előrelépni, és maximálisan próbáljuk betartani, amiket az edző kér tőlünk, de idő kell, hogy minden tökéletesen, gördülékenyen menjen. Halljuk az információkat, miszerint a vezetőség továbbra is a csapat megerősítésén dolgozik, bizonyos posztokra még várhatóak új játékosok, tehát még alakul a keret.

– Az új szezon első meccse az ön számára nem is lehetne ennél pikánsabb, hiszen Szombathelyen kezdenek…
– Szeretnénk jó teljesítményt nyújtani a bajnoki rajton. Az biztos, hogy nekem furcsa lesz ellenfélként pályára lépni Szombathelyen, hiszen ott nevelkedtem, és egy év kivételével az egész eddigi pályafutásomat ott töltöttem. Furcsa lesz a vendégoldalon kifutni a játékoskijáróból, de igyekszem ezt kizárni, és a legjobb tudásom szerint segíteni jelenlegi csapatomat.

– Személy szerint mennyire érez komoly különbséget a két csapat között?
– Kicsit mást játszik csapat, de nincs éles váltás, mert hasonló poszton számol velem a vezetőedző, mint Szombathelyen. Nem érzem, hogy ne tudnék megfelelni az elvárásoknak, nem kértek olyat, amit eddig ne hallottam volna.

– Az Újpest tavalyi keretében nagyítóval kellett keresni a magyar játékosokat, de idén kezd normalizálódni a helyzet, bár ilyen szempontból még mindig nem hasonlítható a Haladáshoz…
– A Haladásnak más lehetőségei voltak, ebben nyilván az anyagiak is közrejátszottak, illetve ott az Illés Akadémia, és az onnan kikerülő fiatalok beépítése az elsődleges feladat, ezért nem igazoltak minőségi külföldieket. Most itt is próbálnak több magyart szerződtetni, ennek keretében kerültem én is ide az elsők között. Reméljük, sikeresek leszünk.

Olvasói sztorik