NB I

Fontos ügyekben döntenek a DVTK-nál

A stadion és az új, ultramodern edzőközpont kérdése is a taggyűlés elé kerül augusztusban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Augusztus 11-én ülésezik a Diósgyőr FC Kft. taggyűlése, amely a DVTK jövőjét hosszútávon meghatározó kérdésekben hivatott döntést hozni – írja a klub honlapja.

Az első napirendi pont a Diósgyőr FC Kft. tőkeemeléséről való döntés, amely a tulajdonosok további együttes anyagi hozzájárulását igényli annak érdekében, hogy a DVTK teljesíteni tudja az MLSZ által megszabott licensz-követelményeket.

Ultramodern edzőközpont épülhet

A következő napirendi pontban az új DVTK utánpótlás edzőcentrum létrehozásáról határozhatnak a tulajdonosok. A Magyar Labdarúgó Szövetség ugyanis – messzemenően szem előtt tartva a régió labdarúgásának érdekeit – támogatja, hogy a korábban a stadion felújítására igényelt és megkapott TAO keretből egy új, a 21. századi igényeket is kielégítő, és az utánpótlás infrastrukturális hátterét a következő évtizedekre világszínvonalon biztosító edzőközpont épüljön közel kétmilliárd forintos beruházással. Az építés megkezdésének elengedhetetlen feltétele, hogy megfelelő nagyságú és elhelyezkedésű földterületet álljon rendelkezésre és a tulajdonosok a beruházás önrészéhez is jelentős mértékben hozzájáruljanak. Amennyiben ezek teljesülnek, akkor már 2015-ben felépülhet az új, ultramodern edzőközpont, ahol a DVTK jövőbeni sikereit megalapozó fiatalok gyakorolhatnak immár kifogástalan feltételek mellett.

Több pénz, jobb foci

A harmadik napirendi pont a DVTK tulajdonosok által történő finanszírozásának jövőbeni mértékéről és módjáról hivatott döntést hozni annak érdekében, hogy a felnőtt csapat és az utánpótlás képzési rendszer működtetésére és fejlesztésére a jelenleg szerződésekben foglaltaknál lényegesen bővebb források álljanak rendelkezésre, és így a DVTK minden eddiginél sikeresebben képviselhesse Miskolc városát és az egész régiót a hazai és az európai színtéren is.

A stadion lesz az utolsó napirendi pont

Végül az utolsó napirendi pontban a Diósgyőri Stadion fejlesztésének aktuális kérdéseit fogják megvitatni a tulajdonosok képviselői. Az egyeztetés célja, hogy a lehető leghamarabb a szurkolók, valamint a csapat érdekeit messzemenően kiszolgáló, magas színvonalú és megfelelő műszaki tartalommal rendelkező aréna épülhessen meg Miskolcon.

Olvasói sztorik