NB I

Felgyorsul a Hidegkuti-stadion építése

A klub nyilvánosságra hozta, miért törölték a létesítményüket a kiemelt jelentőségű ügyek közül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kormány döntése értelmében, a Hidegkuti-stadion újjáépítésének teljes körű lebonyolítója az MTK Budapest sportegyesület lesz. A kormány a Nemzeti Stadionfejlesztési Program megvalósításához kapcsolódó további intézkedésekről szóló 1980/2013. (XII. 29.) kormányhatározatban döntött a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében – a kormányhatározat 1. mellékletében meghatározott férőhelyszámra, keretösszegben és ütemezés szerint – megvalósuló labdarúgó sportlétesítmény fejlesztésekről.

A Nemzeti Stadionfejlesztési Programban meghatározott fejlesztés végrehajtására az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Testgyakorlók Köre sportegyesület a támogatási szerződést megkötötte és a minisztérium a fejlesztési források első részét már az egyesület rendelkezésére bocsátotta. A Hidegkuti-stadion újjáépítési munkálatai a fejlesztési programnak megfelelően zajlanak.

A Magyar Közlöny 2014. évi 106. számában jelent meg a kormány 195/2014. (VII. 31.) kormányrendelete a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében megvalósítandó egyes labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztési beruházások megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok kijelöléséről szóló 15/2014 (I.30) kormányrendelet módosításáról.

A kormányrendelet módosításával a Hidegkuti Nándor Stadion esetében a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében megvalósuló újjáépítés során a beruházással kapcsolatos valamennyi feladat ellátása az MTK sportegyesülethez kerül.

A kormányrendelet módosítása lehetőséget teremt az egyesületnek, hogy a számára kiemelten fontos beruházással kapcsolatos ügyeket maga intézze. Ezzel a jogszabály-módosítással a bontási és építési munkálatok felgyorsulhatnak.

Az új Hidegkuti Nándor Stadion legkésőbb 2016 nyarára elkészül – áll az MTK ügyvezetésének közleményében.

Olvasói sztorik