NB I

Ilyen lesz a Hungária körúti aréna

Elkészültek az új Hidegkuti-stadion látványtervei.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK küldöttgyűlése 2010. decemberében fogadta el a Merre tovább, kékek? címet viselő egyesületi fejlesztési tervet. Miután a kormányzat megszavazta az MTK számára a jövőben finanszírozott támogatást, már neki lehetett kezdeni a tervezésnek, amely a klub két alapköve, a Hidegkuti-stadion, és a Lantos Mihály sportközpont jövőbeli átalakítását illeti – írja az mtkinfo.hu.

A Hidegkuti-stadion a tervek szerint teljes átalakuláson megy majd keresztül. Új, ötezer férőhelyes stadion épül a régi helyén, amelynek mind a négy oldala fedett lelátóval rendelkezik majd. A stadion környékén új parkolókat alakítanak ki, valamint a létesítményen belül kap helyet az MTK-múzeum és az MTK Shop is, a már megszokott irodákon, egészségközponton, fitnesztermen kívül.

A BKV-pálya is szorosan kapcsolódik az MTK fejlesztési tervéhez, ott lesz az labdarúgó utánpótlás-képzési központ, ahol kollégiumi és egyéb kiszolgáló épületek kialakítására kerülhet sor.

A Lantos Mihály Sporttelepen a fejlesztések négy funkcióra összpontosítanak: atlétikai központ, küzdősport centrum, Szőcs Bertalan Vívóközpont, multifunkciós rendezvénycsarnok.

A városmajori sportlétesítmények területén a tervek szerint az egyre inkább támogatott strandsportok (kézilabda, röplabda, futball) bázisát alakítaná ki az MTK.

Olvasói sztorik