mtk
NB I

Tartós kupaszereplés a cél

Folyamatos nemzetközi kupaszereplés a terv a fővárosi kék-fehéreknél a következő két-három évben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Domonyai László klubigazgató a csütörtöki szezonnyitó sajtótájékoztatón elmondta: a kék-fehéreknél koncepcióváltás történt, a jövőben olyan csapatot képzelnek el, amelybe három-négy rutinos magyar játékos mellé ugyanennyi minőségi külföldi labdarúgót igazolnak, emellett továbbra sem mondanak le a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiáról kikerülő tehetséges fiatalok beépítéséről.

Ennek szellemében tért vissza a nyáron a csatársorba Hrepka Ádám, valamint érkezett a középpályára Szombathelyről Halmai Ramon, illetve Kaposvárról a szenegáli Thiam. Garami József szakmai igazgató szerint még egy balhátvédet és egy szélsőt akarnak szerződtetni augusztus végéig. Többek között spanyol és holland labdarúgók is szerepelnek náluk próbajátékon. Szóba került az is, hogy az MTK Kisvárdáról szerződtette Bouard Myke Ramost, ám a fiatal brazil csatár még legalább fél évig biztosan az NB III-as szabolcsi csapatnál marad.

A hosszú távú stratégia jegyében a fővárosi klub 2017-ig állapodott meg Hrepkával, és a tavasszal nagy erősítést jelentő Torghelle Sándorral is két évet hosszabbított. Domonyai László klubigazgató hangsúlyozta, hogy a válogatott csatárra pályafutása befejezése után sportvezetőként is számítanak a Hungária körúton. Elhangzott, hogy a csípőműtéten átesett Torghelle még nem teljesen egészséges, és várhatóan csak két-három hét múlva játszhat. Garami József emlékeztetett arra, hogy emellett Csiki Norbert és Baki Ákos sérülése is nehezítette a kék-fehérek felkészülését, így három-négy hetet még várni kell arra, hogy a csapata igazán összeálljon.

A Hidegkuti-stadion lebontása, és az új aréna építése miatt az MTK az idei szezonban a Bozsik Stadionban játssza a hazai mérkőzéseit, ez alól egy kivétel lesz, amikor a negyedik fordulóban a Bp. Honvédot fogadja a kék-fehér alakulat. Ennek a mérkőzésnek a helyszínét még nem nevezte meg Domonyai, csupán annyit árult el, hogy egy modern stadion jöhet szóba. A klubigazgató kitért arra is, hogy a stadionépítés ellenére a felkészülés során nem kell elköltözniük, mert az ősz közepéig a Hidegkuti-stadion centerpályáján, majd pedig a felújítandó Salgótarján úti modern, műfüves edzőpályán tudnak tréningezni, míg a klubvezetés a főépület elbontása után a BKV Előre létesítményébe költözik.

A sajtótájékoztatón bemutatták az MTK új mezeit, eszerint a hazai találkozókon továbbra is egy átlósan kék csíkos felsőben, míg idegenben tiszta királykék szerelésben lépnek majd pályára. Ezúttal is külön mezt gyártattak a Ferencváros elleni örökrangadóra, amelyen egy klasszikus, de vékonyabb kék-fehér keresztcsíkos felsőt viselnek majd Garami József tanítványai.

Szegő Tibor kommunikációs igazgató bejelentette, hogy reményeik szerint napokon belül elkészül a klub új honlapja, amelyen nemcsak a labdarúgócsapattal, hanem a többi 25 sportággal kapcsolatos híreket is olvashatják majd a szurkolók.

Olvasói sztorik