NB I

„Hiba lett volna nem belőni”

A Videoton ellen gólt szerző Balogh Balázs elégedett a felkészüléssel, bár kevesli az edzőmeccsek számát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lejátszotta utolsó nyári felkészülési mérkőzését az Újpest, amely 1-1-et ért el a Videoton otthonában – a fehérváriak a 87. percben egyenlítettek. A lilák játékoskeretében ezúttal is komoly változások történtek, bár az mindenképpen üdvözítő, hogy némileg nőtt a magyarok aránya a külföldiekhez képest.

Az újpestiek a Magyar Kupa-aranyérem és a Szuperkupa megnyerése után sikerélményekkel felvértezve, optimistán vághatnak neki a pontvadászatnak. A szombat esti, Haladás elleni idénynyitó előtt Balogh Balázs a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, jelenlegi csapata színeiben még sohasem volt részese győztes szezonkezdésnek, de reméli, idén megszakad ez a rossz sorozat.

– Hasznos volt a Videoton elleni találkozó?
– A bajnokság kezdete előtti utolsó felkészülési meccsnek ez pont jó volt, éppen azt szerettük volna, hogy kijöjjenek azok a hibák, amelyeket egy hét alatt javítani lehet – magyarázta az újpestiek 24 éves középpályása, Balogh Balázs. – Azon kívül, hogy harmincöt fok volt, minden jól sikerült, hiszen jó ellenféllel szemben, jó pályán jó meccset játszottunk. A labdabirtoklás az egyik legfőbb erényünk, ebben most is jobbak voltunk, de az edzőnk is mondta, hogy több helyzetet kell kialakítanunk. Ez elég nehéz, ha nincs csatárunk, ezért reménykedem, hogy a rajtig sikerül igazolnunk valakit. Kabát Péter helyzetével nem vagyok tisztában, de neki még biztosan kell egy kis idő.

– Milyen játékhelyzetből született a gólja?
– Az edzőnek a futballról alkotott elképzelésében fontos szerep jut a labdabirtoklásnak és a letámadásnak. Ez is letámadásos akció volt. Az ellenfél visszafelé passzolt, mi letámadtunk, Simon Krisztián passzát pedig hiba lett volna nem belőni.

– A felkészülés maradéktalanul elérte a célját?
– Ezzel együtt hat hetünk volt a felkészülésre. Nagyon kemény időszakon vagyunk túl, de talán kevés edzőmeccsünk volt. Én mindössze kétszer kilencven percet játszottam végig, ezt keveslem. Egyébként nagyon jól felkészültünk a bajnokságra, de remélem, két-három minőségi játékos még érkezik hozzánk.

– Az elmúlt néhány nyári és téli szezonkezdet a játékoskeret jelentős változásai miatt nem sikerült valami jól Újpesten. Ilyen problémák most is várhatók?
– Elég nehéz úgy bajnokságot kezdeni, sikeren szerepelni, az elvárásoknak megfelelni, hogy félévente új csapatot kell építeni, tehát olyanokkal játszunk együtt, akiket nem ismerünk, felkészülés utolsó hetében, vagy idény közben esnek be. Mióta Újpesten vagyok, még nem kezdtem szezont győztes meccsel, remélem, ez most változik, le is kopogom. Ez az első olyan nyári felkészülésem itt, amikor egységes a csapat, és nagyjából már a felkészülés eleje óta együtt dolgozik a társaság. Hat hét elég volt, hogy kiismerjük egymás erősségeit és hibáit.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik