NB I

A Videoton nem bírt az Újpesttel

Balogh Balázs szerzett előnyt Székesfehérváron, majd Nemanja Nikolics a hajrában egyenlített.
Felkészülési mérkőzés
Videoton FC – Újpest FC 1-1 (0-0)
Székesfehérvár, játékvezető: Oláh G.
Videoton: Calatayud (Horváth, a szünetben) – Szolnoki, Vinicius (Csakla, 64.), Juhász R., Fejes A. (Stopira, a szünetben) – Simon Á. (Nagy Zs., 73.), Sándor Gy. (Trebotics, a szünetben) – Oliveira (Álverez, 64.), Kovács I., Gyurcsó (N. Nikolics, a szünetben) – Kleinheisler. Edző: Joan Carrillo Milan
Újpest: Balajcza (Dmitrovics, a szünetben) – Vadász, Heris (Khattab, a szünetben), Litauszki, Andrade – Nagy G. (Szuljics, a szünetben), Balogh B., Vasziljevics (Holdampf, 64.) – Sztaniszavljevics, Mboma (Szenes, a szünetben; Nagy J., 81.), Simon K. (Koszovics, 64.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: N. Nikolics (87.), illetve Balogh B. (61.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hosszú idő – több év – után játszott ismét edzőmeccset hazai pályán a Videoton, amelynek ellenfele az Újpest volt.

A találkozó első helyzete Simon Krisztián előtt adódott, de éles szögből leadott lövését nem kellett védenie Calatayudnak. Nem sokkal később a Videoton friss igazolása, Simon Ádám próbálkozott távolról, de nagyjából egy métert tévedett. Ezt követően az első játékrészben nem különösebben forogtak veszélyben a kapuk, de a mezőnyben élvezhető iramú játék folyt, igaz, Balajcza Szabolcsnak először Gyurcsó Ádám szabadrúgásánál, majd Vinícius fejesénél is nagyot kellett védenie. Vendégoldalon elsősorban Simon Krisztián volt aktív.

A második félidőre lehetőséget kapott az újpestiek két próbajátékosa, Szenes Bence és Obeida Khattab is, valamint Marko Dmitrovics érkezett Balajcza helyére a kapuba.

A játékrész két hazai szöglettel kezdődött, majd Sztaniszvljevics elől mentett nagy helyzetben Juhász Roland. A 64. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat: a bizonytalankodó Videoton-hátvédektől Simon Krisztián szerzett labdát, passzát pedig Balogh Balázs kíméletlenül bevágta (0-1). A gól után mindkét oldalon cserék következtek, majd fővárosi részről Holdampf Gergő több távoli lövéssel is kísérletezett, de Horváth Tamásnak nem kellett védenie.

A találkozó hajrájában Nemanja Nikolics került nagy helyzetbe, de Litauszki kiszorította, így visszapasszolt Kleinheislerhez, aki nagy erővel Khattabot lőtte fejbe. A 87. percben egy középpályás labdavesztés után Nikolcshoz került a labda, aki 14 méterről laposan kilőtte a hosszú sarkot. Több helyzetet nem alakítottak ki a csapatok, tehát 1-1 lett a vége – tudósított az Újpest honlapja.

Olvasói sztorik