NB I

A Bundesliga a vébé nyertese

A legendás edző, Ottmar Hitzfeld kiemelte, a Bayern-játékosok brillíroztak a brazíliai tornán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Németország világbajnoki címe még hosszú ideig szolgáltat témát a labdarúgás szerelmeseinek. A Nationalelf veretlenül menetelt a brazíliai tornán, és bár a döntőben némileg halványabb teljesítménnyel rukkolt elő, mint ellenfele, Argentína, így is megnyerte a finálét.

Ottmar Hitzfeld Svájc csapatát vezette a világbajnokságon, ám a szövetségi kapitány az argentinok elleni nyolcaddöntőbeli kiesés után lemondott posztjáról. A német szakvezető a torna után elmondta, a mostani vébének egy igazi győztese van: a német Bundesliga.

– Az én olvasatomban egyetlen győztese van a világbajnokságnak, a Bundesliga – mondta Ottmar Hitzfeld a német bajnokság hivatalos honlapjának. – Különösen a Bundesliga-játékosok remekelek a világbajnokságon, még az angol Premier Leauge és a spanyol La Liga játékosai sem tudták tartani velük a lépést.

A FIFA az egyéni teljesítmény alapján is rangsorolta a játékosokat. A legjobb 11 labdarúgó közé hat Bundesliga-játékos került be: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Toni Kroos, Thomas Müller és Arjen Robben a Bayern Münchenből, valamint Mats Hummels a Dortmundból.

– A Bayern München több játékost adott a vébére, mint bármelyik másik klub. Ráadásul nem csak a német játékosai teljesítettek jól. Arjen Robben a holland válogatott minden mérkőzésén remek formában futballozott, ő is kiemelkedett a mezőnyből. Daniel van Buyten és Xherdan Shaqiri is jó teljesítményt nyújtott Belgium, valamint Svájc válogatottjában. Mindannyian meghatározó játékosok hazájuk csapatában. A Bayern-játékosok lőtték a legtöbb gólt a vébén, ez is mutatja, hogy nagyon fontos részei a világ labdarúgásának.

A korábbi svájci szövetségi kapitány leszögezte, Németországnak nem volt ellenfele ezen a világbajnokságon.

– Senki sem tudta felvenni a versenyt a németekkel. A nyomás végig a csapaton volt, néhány játékosnak ráadásul ez volt az utolsó esélye, hogy világbajnok legyen. Megmutatta a csapat, hogy kész megnyerni a vébét. Komoly minőséget képviselt, ezért lett világbajnok.

Olvasói sztorik