Foci vb 2014

„Valahogy bement a labda”

Az aranyérmet érő gól szerzője, Mario Götze szerint Németország megérdemelten nyerte meg a brazíliai tornát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este Németország válogatottja ülhetett fel a futballvilág trónjára, miután a hosszabbításban lőtt góllal 1-0-ra legyőzte Argentínát a világbajnokság döntőjében. A végső sípszó után a német játékosok szabadjára engedték érzelmeiket: a nagyot küzdő Scheweinsteiger elsírta magát, Manuel Neuer nemzeti színekbe öltözött, Miroslav Klose pedig nem tudta abbahagyni a mosolygást. Az ünneplés középpontjában Mario Götze volt, nem véletlenül, hiszen a 113. percben lőtt gyönyörű góljával tulajdonképpen ő nyerte meg a németeknek a negyedik világbajnoki címet.

– André Schürrle nagyszerűen adott be egy labdát, amit mellel le tudtam kezelni. Aztán a játékszer valahogy a hálóba kötött ki – emlékezett vissza a győztes gólra a 22 éves Götze, aki ezzel a találattal a finálé legjobbja, és hazája hőse is lett – Minden olyan gyorsan történt, de nagyon jó volt látni és megélni azt, amit a csapat kiadott magából, és ahogy küzdöttünk a végsőkig. Megérdemeltük a győzelmet, és ez egy leírhatatlan pillanat.

A Bayern München fiatal támadó középpályása hosszú utat járt be a világbajnokságon, hiszen az első néhány meccs után sok kritika érte, és Joachim Löw kezdőcsapatából is kikerült. A szövetségi kapitány a döntőre is csak csereként nevezte, de talán a legjobb húzásának bizonyult, hogy a 88. percben pályára küldte.

– Nehéz szavakba önteni a történteket. Le sem tudom írni, hogy mi zajlik most az öltözőben. Valószínűleg ugyanaz, mint egész Németországban. Úgy gondolom, hogy az egész tornán jól játszottunk, és mindannyian megérdemeljük az aranyérmet. Ez egy nagyszerű érzés minden német és a csapatunk számára is – mondta Götze.

A finálé legjobbjának választott játékos a nagy ünneplés közben sem feledkezett meg dortmundi barátjáról, a világbajnokságról bokasérülés miatt lemaradó Marco Reusról, akinek a mezét végig magánál tartotta Németország legújabb hőse.

Olvasói sztorik