Nemzetközi foci

Beckenbauer: nagyszerű csapatunk van

A német legenda úgy érzi, aranyérmes honfitársai a következő tornákon is dominálhatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Németország a világbajnoki döntőben Mario Götze góljával legyőzte az argentinokat, a Nationalelf ezzel a nemzet negyedik vébécímet ünnepelhette. A német válogatott legendája, Franz Beckenbauer is elismerően nyilatkozott a csapatról, hangsúlyozta, nekik nincs Messijük vagy Ronaldójuk, a világbajnoki siker a csapat igazi egységét mutatja.

A német legenda nem győzte dicsérni az együttest, kiemelte, a játékosoktól kezdve Joachim Löw szövetségi kapitányon át mindenki remekül dolgozott.

– Joachim Löw mindent jól csinált a tornán, remekül látta el feladatát. A németek megérdemelten nyerték meg a világbajnokságot, mivel ők alkották a legjobb csapatot.

Beckenbauer nehezen találta a jelzőket honfitársaira, egyszerűen szupersztárként jellemezte Öziléket.

– Méltó hírnökei voltak Németországnak, a siker az egész csapatot illeti. Nekünk nincs Messink vagy Ronaldónk, sőt abszolút világsztárunk sincs. A szupersztár jelző Németország esetében a csapatot jelenti.

A játékosként és edzőként is világbajnoki címet nyerő Beckenbauer fényes jövőt jósol a német labdarúgásnak.

– A Nationalelfet nagyon nehéz lesz megverni a következő években. Azonban nem követem el azt a hibát, hogy azt mondom, verhetetlenek lennénk.

Beckenbauer végig a csapatról nyilatkozott, ám végül az egyéni teljesítményekre is kitért. Kiemelte, számára a Schalke 04 védője, Benedikt Höwedes játéka okozta a legnagyobb meglepetést.

– Höwedes a klubjához képest teljesen más pozícióban játszott a válogatottban, mégis rendkívül magas szinten oldotta meg feladatát. Az ő parádés teljesítménye lepett meg engem leginkább.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik