NB I

Halmosi Péter marad Szombathelyen

Megegyeztek a klubvezetők a 35-szörös válogatott középpályással, aki további kettő plusz egy évre aláír.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hosszú hónapok óta nem jutott közös nevezőre a Haladás és Halmosi Péter, akinek június 30-án lejár a szerződése. Az anyagiakban és az új megállapodás időtartamában sem voltak közös nevezőn a felek, egészen mostanáig. A 35-szörös válogatott középpályás ugyanis szerdán megegyezett klubjával, és hamarosan aláírja kettő plusz egy évre szóló megállapodását.

– Hétfőn ismét leültünk beszélgetni Illés Béla sportigazgatóval, és bár már korábban is sokat engedtem az igényeimből, tegnapelőtt egy kicsit megint engedtem – mondta Halmosi Péter a klub honlapján. – Sikerült megegyeznünk, így amint a menedzserem írásban is megkapja, amiben megállapodtunk, aláírom új kontraktusomat. Hívott a Debrecen is, de húztam-halasztottam a dolgot, a Haladásra vártam. Két dolog miatt döntöttem a maradás mellett. Egyrészt – és ez nem duma – mindenem a Hali, rajongok a klubért. Ha csak a pénzt nézem, már nem vagyok itt. Az elejétől fogva azt akartam, éreztessék velem a tulajdonosok, tényleg fontos vagyok és megbecsülnek. Másrészt Dézi kislányom remekül érzi magát az óvodában, nap mint nap rágta a fülemet, kérlelt, ne menjünk sehová. Tehát a másik ok a család volt. Nagy kő esett le a szívemről, hogy végre sikerült megegyeznünk – foci nélkül nem tudok létezni. Húzóembernek mondhatom magam, jó erőben vagyok, profi pályafutásom alatt sohasem kellett heteket, hónapokat kihagynom sérülés miatt. Mindenki tudja rólam, hogy szeretnék egyszer a bajnoki címért harcolni a Haladással, ez az álmom, ennek lehetőségét azonban a vezetőknek kellene megvalósítaniuk.

Halmosi elmondta: nagyon sajnálja, hogy Tóth Péter, Predrag Bosnjak és Nagy Gábor személyében jó játékosokat és jó embereket veszítettek, ők nem csak a pályáról, az öltözőből is hiányozni fognak.

– A legutóbbi bajnokságban remek csapatunk volt, ha akadt volna még néhány minőségi futballistánk, a harmadik hely is reális lehetett volna – így azonban nem. A Haladás nem gazdag klub, csak úgy tud sikeres lenni, ha a magot szombathelyi kötődésű futballisták alkotják. Három fontos láncszem kiesett a csapatból, bízom benne, sikerül pótolnunk őket – mondta Halmosi.

Zamostny Balázst teszteli a Haladás

A 22 éves játékos eddigi 27 NB I-es mérkőzésén két gólt szerzett, korábban három alkalommal szerepelt az U19-es válogatottban. A pécsi születésű támadó az Újpest élő szerződésű futballistája, tavaly ősszel kölcsönben az NB II-es Vasasban szerepelt, ahol 13 meccsen lépett pályára, gólt nem szerzett, ellenben két gólpasszt jegyzett. Télen az Újpest visszarendelte, háromszor volt kezdő, négyszer csereként kapott lehetőséget, gólt nem lőtt – írja a klub honlapja.

Olvasói sztorik