NB I

Két érkező, két maradó, egy távozó

Ivan Rados kapus hosszabbított, az alapembernek számító Vadász Viktor viszont nem.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Aláírta új szerződését Ivan Rados, aki így jövőre is a DVTK kapuját védi, ugyanakkor a klub közös megegyezéssel felbontotta Vadász Viktor hónap végén lejáró szerződését – írja a klub honlapja.

Ivan Rados 2010 elején érkezett Diósgyőrbe és egy azerbajdzsáni kitérőt leszámítva azóta a DVTK kapusa. Összesen 66 bajnoki (ebből 38 NB I-es) mérkőzésen védett. Az élvonal előző idényében összesen kilenc mérkőzésen őrizte meg érintetlenül hálóját, ebből 594 percen keresztül egyfolytában.

Vadász Viktor egy évvel később, 2011 elején lett a DVTK labdarúgója, azóta 81 bajnoki (ebből 67 NB I-es) mérkőzésen lépett pályára. A több poszton is bevethető védővel közös megegyezéssel felbontotta a hónap végén lejáró szerződését a Diósgyőr, így szabadon kereshet magának új csapatot. A hírek szerint a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

Néhány nappal ezelőtt Lazar Marjanovics is hosszabbított. A szerb játékos télen érkezett Diósgyőrbe, a bajnokságban hét, a Ligakupában négy, a Magyar Kupában három találkozón lépett pályára.

Két fővel bővült a keret

Pénteken délután aláírta szerződését Drazen Okuka és Németh Milán, akik együtt edzettek a csapattal.

A 26 éves, szombathelyi nevelésű Németh Milán később Kaposvárra került, de az élvonalban már a Pápa csapatában mutatkozott be 2010-ben. A balhátvédként és középpályásként is bevethető játékos öt évet töltött el a Lombardnál. Az NB III-as keretből verekedte be magát az élvonalbeli kezdőcsapatba, ahol később alapemberré vált.

A Svédországban született 28 éves jobbhátvéd, Drazen Okuka szerb nemzetiségű. A belgrádi Csukaricski csapatából 2010-ben igazolt Kaposvárra, ahol négy szezonon keresztül volt a keret meghatározó tagja.

Olvasói sztorik