NB I

Diósgyőrből igazol a Fradi?

Besics csapattársa lehet Senad Huszics, aki elmondta, hogy megkereste a Ferencváros.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavaly nyáron igazolt Diósgyőrbe a 24 éves bosnyák Senad Huszics. A balhátvéd ősszel és tavasszal is nyolc meccsen lépett pályára a bajnokságban, egy kivételtől eltekintve mindig kezdőként. A kalesijske-novine.com oldalon elmondta, hogy jó teljesítményével felkeltette több magyar élklub érdeklődését, közülük a Fradi volt az első érdeklődő.

– Mivel ez volt az első évadom külföldön, nagyon elégedett vagyok. Kiharcoltam a helyemet a csapatban, amely a tabella első felében végzett. A Magyar Kupában döntőt játszottunk, és bár elvesztettük az Újpesttel szemben, mégis indulhatunk az Európa Ligában, mert ellenfelünket a hároméves szabály megszegéséért megbüntették – mesélte Senad Huszics.

Bár a szerződése még két évig érvényes a DVTK-nál, vannak lehetőségei, tehát elképzelhető, hogy klubot vált. Remek teljesítményével felkeltette a vezető klubok érdeklődését. Az elsők között a Ferencváros kereste meg, de oda csak akkor igazolhat, ha néhány külföldi játékos távozik, és felszabadul egy légiós-státusz. Úgy látszik, a Fradinál figyelnek a magyar-külföldi arányra.

Huszics korábban játszott a bosnyák utánpótlás-válogatottban, és reméli, hogy egyszer a felnőttek közé is bekerül. A világbajnokságtól azt várja, hogy a Fradiban szereplő Muhamed Besics jó teljesítményt fog nyújtani.

– Besics az egyik legjobb játékos a magyar bajnokságban. A klubjában több poszton szokott játszani, védőként és védekező középpályásként is. Amikor a Ferencváros ellen játszottunk, az ő oldalán voltam. Büszke vagyok, hogy többször lefutottam – mondta Huszics, majd hozzátette, szerinte van esély rá, hogy a következő szezonban csapattársak legyenek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik