NB I

Diósgyőrbe szerződött Bori Gábor

A Paksról távozó rutinos középpályás három évre írt alá, és ismét együtt dolgozhat Tomiszlav Szivics vezetőedzővel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A harmincéves középpályás menedzsere a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta: télen már szó volt róla, hogy Bori Gábor a DVTK-hoz igazol, de akkor még meghiúsult a klubváltás, most azonban viszonylag gyorsan megegyeztek. Illés Zoltán hozzátette: az Európa Liga-részvétel miatt mielőbb fix keretet szeretnének kialakítani, nincs idejük próbajátékosokat tesztelni. Bori Gábor érkezése mellett szólt, hogy egyrészt ismert magyar futballista, másrészt már kétszer dolgozott együtt Tomiszlav Szivics vezetőedzővel (Kecskeméten és Pakson).

– Nagy köszönet illeti Haraszti Zsolt paksi ügyvezetőt, aki felbontotta Gábor szerződését, és több mint korrekten állt az ügyhöz – mondta Illés Zoltán, aki elárulta, a hároméves szerződést aláíró középpályás számára rendkívül vonzó volt Tomiszlav Szivics személye, a diósgyőri közönség, valamint az Európa Liga-részvétel.

A rutinos játékos korábban 236 mérkőzésen szerepelt az élvonalban az MTK, az Újpest, a Kecskemét és a Paks színeiben, és 18 gólt lőtt.

A Rangadó.hu érdeklődésére a szerződéskötés után elmondta, hogy kellemes emlékekkel távozott az MVM Paks csapatától.

– A tavaszi szezon eleje nem úgy indult, ahogy terveztük, ennek részben az volt az oka, hogy már télen is szó volt róla, hogy Diósgyőrbe igazolok. Aztán kikerekedett a dolog, rendszeresen játszottam, és tudtam segíteni a legfőbb cél, a bennmaradás kiharcolásában – kezdte Bori Gábor.

A játékos meglehetősen régen szerepelt olyan csapatban, amelynek reális célja lehet a dobogóra kerülés az élvonalban, illetve a nemzetközi kupaszereplés.

– Amikor Kecskeméten megnyertük a kupát, indult a csapat az Európa Ligában, majd ötödikek lettünk a bajnokságban, de ez most valóban más, hiszen komolyabb célok vannak kilátásban, olyanok, amelyek számomra az MTK-ból és az Újpestből ismerősek. Olyan célok, amelyekért érdemes küzdeni.

A KTE és a Paks után Bori örömmel dolgozik együtt ismét Tomiszlav Szivics vezetőedzővel, akinek az MLSZ a közelmúltban felfüggesztette a féléves eltiltását, tehát a nyári felkészülést vele kezdheti majd a keret.

– Azt gondolom, szakmailag ő tud igazán értékelni engem, és tudja, hogy nem zsákbamacskát vett, hiszen a legnagyobb sikereinket együtt értük el, elé, ha csak a Magyar Kupa-győzelemre gondolunk. Nem vagyok izgulós, de némileg izgatottan, jó érzésekkel várom a szezonkezdést, és a hazai Európa Liga-meccset, amelyet minden bizonnyal sok ezer ember előtt játszhatunk majd – mondta végül Bori Gábor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik