NB I

Balajti Ádám érkezik

Gyurján Bencét cserélte a vb-bronzérmes támadóra a Debrecennel a szombathelyi együttes.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán délelőtt kezdte meg a felkészülést a 2014–2015-ös szezonra a Szombathelyi Haladás. A zöld-fehérektől hiányzott a két válogatott játékos, Rózsa Dániel – a kapus civilben megjelent Király Gáborral együtt a Rohonci úton – és Nagy Gábor, de az előző bajnokságban remekül teljesítő Fehér Zoltán is extra pihenőt kapott Artner Tamás vezetőedzőtől – írja a Nyugat.hu.

A többiekkel együtt készült az előző szezont kölcsönben töltő Jagodics Márk és Farkas Márk, de szerelést húzott Halmosi Péter is, akinek egyelőre még mindig nincs aláírt szerződése.

Gyurján helyett Balajti

A csapathoz a tervek szerint hétfőtől érkeznek próbajátékosok, akiknek kiléte egyelőre még nem ismert a nyilvánosság előtt, azt viszont elárulta Artner Tamás, hogy Gyurján Bence helyett egy csereüzlet keretében a Debrecen játékosa, Balajti Ádám folytatja a Haladásban.

A 23 éves, 176 centis támadó az előző szezont kölcsönben Mezőkövesden töltötte, ahol huszonnyolc bajnokin négy gólt lőtt, három Magyar Kupa fellépésén pedig egyszer volt eredményes.

Korábban megfordult többek között az MTK, az Újpest és a Diósgyőr csapataiban is. Első NB I-es meccsén 4 perc alatt gólt lőtt a Debrecennek. Fiatalabb korábban volt próbajátékon a Lazionál is.

Balajti tagja volt az U20-as egyiptomi világbajnokságon bronzérmet nyerő nemzeti csapatunknak, a Ghána elleni elődöntőben gólt is szerzett.

2010-ben Miskolc városa „Az év sportolója” elismeréssel jutalmazta.

Rávezető edzések az elején

– Egy rávezető három nappal kezdünk, amikor csak játékok lesznek és futások, illetve ismerkedünk az új játékosokkal – mondta a felkészülés első szakaszáról Artner Tamás vezetőedző. – Az utánpótláskorú Rácz Barnabás, Füredi Patrik, Tihanyi Olivér, Jancsó András és Tóth Martin is velünk kezdte meg a felkészülést, a harmadik hét után majd eldöntjük, hogy közülük kik azok, akik itt is maradnak a felnőtt keretben. Farkas és Jagodics közül nagy valószínűség szerint utóbbit ismét kölcsön fogjuk adni a több játéklehetőség miatt. Jövő héttől kezdjük el igazán az érdemi munkát, akkor már az extra pihenőjüket töltő futballisták is bekapcsolódnak a felkészülésbe, hiszen már edzőmérkőzések is szerepelnek a programban.

A Haladás tervezett felkészülési programja

Június 23., Szombathelyi Haladás – Inter Baki (azeri)

Június 28., Szombathelyi Haladás – Szpartak Trnava (szlovák)

Július 2., Szombathelyi Haladás – Tyerek Groznij (orosz)

Július 4., Király Kupa, Szombathely

Július 7., Szombathelyi Haladás – Ural Jekatyerinburg (orosz)

Július 10., Szombathelyi Haladás – Zalaegerszegi TE FC

Július 13., Szombathelyi Haladás – Metallurg Donyeck (ukrán)

Július 16., Szombathelyi Haladás – Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC

Július 19., Szombathelyi Haladás – Soproni VSE-GYSEV

Olvasói sztorik