NB I

Városi milliók Kaposváron

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kaposvári önkormányzat közgyűlésén döntöttek a kiemelt sportklubok 2014–2015-ös támogatásáról. Az NB II-be kiesett Rákóczi FC az előző szezonban kapott összeggel megegyező támogatásra számíthat, ami 50 millió 551 ezer 600 forintot jelent – írja a sonline.hu.

– A Rákóczi tíz évig volt tagja az NB I-nek, úgy, hogy rendre a legkisebb költségvetéssel dolgozott. Ezért köszönet jár Illés Jánosnak és Prukner Lászlónak is. Most olyan szezon van mögöttük, ami nem sikerült – mondta Szita Károly polgármester. – A kiemelt klubok közül mindig is a Rákóczi kapta a legtöbb támogatást, most a tavalyival megegyező összeget kapnak, azzal, hogy próbáljanak egyből visszakerülni az NB I-be. Ez már csak amiatt is fontos, mert a stadion újabb fejlesztés előtt áll. Arról is kell beszélni, hogy a Rákóczi a többi közt az önkormányzatnak is tartozik, mégpedig közel 75 millió forinttal, melyet kölcsönként kapott és nem támogatásként. Ez a város közösségének pénze, amelyet június 30-ig vissza kell fizetni. Az adósság rendezésére a másik esély, hogy tőkeemeléssel a csapatot működtető kft-ben tulajdonrészt vásároljon a város. Ehhez azonban a tulajdonosok hozzájárulása kell. Két út van tehát a tulajdonosok előtt, vagy adják vissza a pénzt, vagy járuljanak hozzá a tulajdonosi szerkezetváltáshoz.

A Rákóczival kapcsolatos előterjesztés során Illés János, a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője elmondta, ha a tőkeemelésen múlik a Rákóczi jövője, akkor azt természetesen elfogadja.

– Köszönöm a város támogatását és sajnálom, ami történt. Az előzmények ismeretében erre lehetett számítani. Megpróbáltuk a kiesés elkerülését, de nem ezt a folyamatot kellett volna véghez vinni. Utólag azt mondhatom, hogy több dologban mást kellett volna tenni. Ha az elmúlt tíz év sikereiben szerepem volt, akkor ebben is vállalnom kell a felelősséget és nyilvánosan is elnézést kell kérnem. Ha a tőkeemelésen múlik a Rákóczi jövője, akkor azt természetesen elfogadom – mondta Illés János.

A témával kapcsolatban Dér Tamás tanácsnok, a városi sportbizottság elnöke, a Kaposvár Rákóczi FC új elnöke kifejtette, hogy a legnagyobb hiba a tulajdonosi szerkezet.

A Kaposvári Rákóczi FC 31 millió forintot kapott stadionüzemeltetésre, míg a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia 10 millió 200 ezer forint támogatásban részesült.

Olvasói sztorik