NB I

Nem kegyelmeztek a diósgyőrieknek

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottságának június 12-i határozatai:

Magyar Kupa

Tárgyalás megtartása után a Kádár Tamással (Diósgyőr) szemben, a Magyar Kupa döntő mérkőzéssel kapcsolatosan kiszabott négy Magyar Kupa országos főtábla mérkőzésre szóló eltiltást, hatályában változatlanul fenntartotta.

A bizottság álláspontja szerint a fegyelmi tárgyalás során nem merült fel olyan új tény, vagy körülmény, amely a tárgyalás mellőzésével hozott határozat megváltoztatását indokolttá tette volna. Az a körülmény, hogy a kiállítást megelőző második sárga lap jogos volt-e vagy sem, a fegyelmi büntetés alkalmazhatóságát nem befolyásolja. A kiállítást követően a labdarúgó a játékvezető döntését kifogásolta, a játékvezetők személyére súlyosan sértő kifejezést használt, ezáltal újabb fegyelmi vétséget valósított meg. Fentiekre tekintettel a FEB megállapíthatónak tartotta, hogy az eljárás alá vont labdarúgó 72. § (1) bekezdés és 82. § (2) bekezdés szerinti fegyelmi vétségeket. Az előzőekben írt tényállásra figyelemmel a FEB az alkalmazandó fegyelmi büntetés körében a büntetési tétel alsó határához közelítő büntetést szabott ki.

Ligakupa

Tárgyalás megtartása után a Tomiszlav Szivics vezetőedzővel (Diósgyőr) szemben, a Liga Kupa döntő mérkőzéssel kapcsolatosan kiszabott pénzbüntetést, hatályában változatlanul fenntartotta.

Az FEB álláspontja szerint a fegyelmi tárgyalás során nem merült fel olyan új tény, vagy körülmény, amely a tárgyalás mellőzésével hozott határozat megváltoztatását indokolttá tette volna. A bizottság kiemeli, hogy a tényállás megállapítása során a rendelkezésre álló DVD-felvétel, a szövetségi ellenőri jelentés és annak kiegészítése, valamint az eljárás alá vont ténybeli beismerő nyilatkozata alapján a FEB a fegyelmi vétség megtörténté aggálytalanul megállapíthatónak találta.

Olvasói sztorik