NB I

Magyarosításra készülnek Fehérváron

Az új klubigazgató, Burcsa Győző beváltja ígéretét: nem csak tucatlégiósokkal lesz teletömve a csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amikor az egykori válogatott labdarúgót, Burcsa Győzőt kinevezték a Videoton klubigazgatójává, azt mondta a klub honlapján, hogy változni fog a magyar és külföldi játékosok aránya az öltözőben. Mindez azt jelenti, hogy kevesebb légiós lesz a következő szezon fehérvári játékoskeretében, és honfitársaink közül többen kapnak majd lehetőséget, hiszen az elmúlt két-három évben nem egyszer előfordult, hogy mindössze két vagy három magyar játékosnak jutott hely a pályára lépő csapatban.

„Arról sem tudok biztosat mondani jelen pillanatban, hogy kik érkeznek és kik távoznak, de biztos, hogy lesznek változások a keretben. Az érkezők oldalán csak olyan játékosok jöhetnek szóba, akik minőségi váltást jelentenek, és akiknek a mentalitása megfelelő. Nem csak játéktudásban, de emberileg is meg kell, hogy feleljenek egy ilyen klub elvárásainak” – mondta a vidi.hu oldalon az eddigi másodedző, a vezetőedzővé előléptetett spanyol Joan Carrillo Milan.

Bár ő azt mondta, még nem tudja, kik érkezhetnek, a Rangadó.hu információi szerint két játékos már nagyon közel van a fehérvári klubhoz. Az egyik a szombathelyiek fiatal csatára, Radó András, a másik pedig a Paks válogatott kerettag védője, Fiola Attila. A 24 éves hátvédet a közelmúltban megoperálták, ezért korábbi kérője a Győri ETO érdeklődése lankadni látszik, a Videoton viszont tárgyalásban áll vele, illetve a menedzserével.

Olvasói sztorik