NB I

Remek hangulatra számítanak

Kanta József sérülés miatt csak a lelátóról követi a Kaposvár elleni stadionbúcsúztatót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton 18 órakor a nyolcadik helyezett MTK a kieső Kaposvárt fogadja az OTP Bank Liga utolsó fordulójában. A fővárosi együttes ezen a találkozón búcsúzik a Hidegkuti-stadiontól, amelynek helyén egy teljesen új létesítményt húznak fel a közeljövőben.

A búcsúmeccsen várhatóan remek hangulat várja a csapatokat. A sérüléssel bajlódó Kanta József is erre számít, és a Rangadó.hu érdeklődésére azt is elmondta, hogy melyik volt a legkedvesebb emléke a régi stadionban.

– Mennyire vár könnyű meccs a csapatára a Kaposvár ellen?
– Nem lesz könnyű találkozó, de biztos vagyok benne, hogy kellően felpörögnek a társak – vélekedett a találkozót sérülés miatt biztosan kihagyó Kanta József. – Már két hete beszédtéma az öltözőben az utolsó forduló, hiszen ezen a meccsen búcsúzunk a Hidegkuti-stadiontól. Ez nem egy hétköznapi mérkőzés, a vereség, de még a döntetlen sem megengedhető egy ilyen búcsúmeccsen, mindenki méltóképpen szeretne elköszönni a régi stadiontól.

– Milyen hangulatra számítanak?
– Sok nézőt várok, várhatóan remek lesz a hangulat. A klub meghívta a régi játékosokat, MTK-dolgozókat is, és bár pontosan nem tudom, hogy közülük ki jön el, biztos vagyok benne, hogy sokan lesznek a búcsúmeccsen.

– Sok szép emlék jut eszébe, mikor a Hidegkuti-stadionra gondol?
– Több mint tíz éve játszom az MTK-ban, természetesen sok jó emlék köt ehhez a stadionhoz. Sok győztes meccset és szerencsére sok jó egyéni teljesítményt tudok hozzákapcsolni. Ünnepeltünk itt például bajnoki címet is. Éltem meg persze rosszabb napokat is a csapattal, nem felejtjük például a kiesést sem, de többségben vannak a szép emlékek. Ha ki kellene emelnem egy konkrét eseményt, akkor az életem első NB I-es meccse lenne. A Hidegkuti-stadionban játszottam az első felnőtt bajnokimat, amelyen az én gólommal szereztünk vezetést, és meg is nyertük a találkozót.

– Ha a mostani szezonra gondol vissza, azt mennyire teszi szívesen?
– A bajnokság közben nem gondoltam volna, hogy a tabella közepén végzünk. Nem úgy indult a szezon, az ősz nagyon hullámzóra sikeredett. Kikaptunk, amikor rászolgáltunk volna az egy pontra, és döntetleneket játszottunk nyerhető meccseken. Nem tudtunk hosszabb győzelmi periódusokat kiharcolni, a nagy nyári átalakításba belefulladtunk. A vezetők azonban télen meghatározó játékosokat igazoltak, akik sokat lendítettek a csapaton. A legutóbbi hét bajnokinkból hatot megnyertünk, erre joggal lehetünk büszkék. Az elmúlt időszakban nyújtottunk jobb teljesítményt, így jó szájízzel gondolhatunk vissza a szezonra, nyugodt szívvel mehetünk majd a nyári pihenőre.

Lemarad a búcsúmeccsről a csapatkapitány

Kanta Józseftől megtudtuk, hogy sérülés miatt biztosan kihagyja csapata idei utolsó bajnokiját. Az MTK csapatkapitánya részleges szalagszakadást szenvedett, emiatt csak a lelátóról követheti a Kaposvár elleni stadionbúcsúztatót.

Olvasói sztorik