NB I

Kanta József duplája döntött

Csapatkapitánya két találatával az MTK 2-0-ra győzött a Bp. Honvéd otthonában az élvonal 29. fordulójában.
OTP Bank Liga, 29. forduló
Bp. Honvéd – MTK 0-2 (0-0)
Bozsik-stadion, 1000 néző. Játékvezető: Erdős
Honvéd: Kemenes – Botka (Ikenne-King, 76.), Baráth, Ignjatovics, Alcibiade – Nagy G., Hidi, Vécsei – Job (Holender, 67.), Kapacina (Keita, 57.), Vernes. Edző: Simon Miklós
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Rodenbücher, Kálnoki Kis, Poór – Vukmir, Vass Á. (Pintér A., 92.) – Horváth Zs. (Hangya, 82.), Kanta, Vass P. – Eppel (Bese, a szünetben). Edző: Garami József
Gólszerző: Kanta J. (56., 62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Meglehetősen kevesen voltak kíváncsiak a helyszínen a mérkőzésre, ami talán nem is csoda, hiszen bár az MTK tavasszal kifejezetten jól szerepel, de szurkolótáborának létszáma nem valami jelentős. A kispestiek példátlanul rossz sorozatban van, hiszen egymást követő hét mérkőzésüket elvesztették, ráadásul a tulajdonos ismét lezárta az ultraszektort. A vendégek legkomolyabb hiányzója a Honvéd korábbi csatára, Torghelle Sándor volt, aki továbbra sem épült fel az egy héttel ezelőtt, öltözködés közben elszenvedett sérüléséből, de Csiki Norbert, Pölöskei Zsolt, Batik Bence, Ladányi Tibor és Fejes András sem játszhatott. A hazaiak megint alaposan megfiatalított, felforgatott összeállításban játszottak, számos légiósukat nélkülözték.

Az első említésre érdemes lehetőséget a 11. percben jegyezhettük fel: Kapacina szabadrúgása szállt a kapu fölé. Két perccel később Vernes Richárd nagy helyzetét, majd az ismétlést is védte Hegedüs Lajos. A 17. percben Job beadását Vukmir szögletre mentette a középen érkező Vécsei elől. Iramában és színvonalában sem volt első osztályú a játék, ami a két együttes tartalékos összeállítása, a tét nélküliség és a hangulattalanság számlájára írható. A harmincadik percben Kanta József kapura tekerte a szögletet, de Kemenes Szabolcs visszavetődve kiütötte a labdát.

A 32. percben Vernes lőtt 19 méterről a kapu fölé. A másik oldalon Horváth Zsolt lőtt fölé, mert Botka Endre szorításában elkapkodta a befejezést. A negyvenedik percben Alcibiade lőtt fölé. Két perccel később Vécsei passza után Vernes került nagy ziccerbe, de Hegedüs bravúrral fölé tudta paskolni a labdát.

A szünet után Job beadását Kapacina nagy helyzetben a kapu fölé fejelte. A másik oldalon Bese kapott labdát nagyjából 12 méterre a kaputól, de addig várt, amíg a kispestiek odaértek, ráadásul hátba lőtte saját csapattársát, Horváth Zsoltot. Az 52. percben Vass Patrik lőtt fölé. A folytatásban Kanta József két szabadrúgást végezhetett el, az elsőt magabiztosan fogta Kemenes, de az 56. percben tehetetlen volt a pontos lövéssel szemben (0-1). A 62. percben egy tetszetős ellenakció végén Vass Ádám pontos passzát Kanta József a hálóba bombázta (0-2).

A 75. percben Horváth Zsolt lőtt az ötös vonalról, de blokkolták a kísérletét. A hazaiak tíz emberrel fejezték be a meccset, mert megsérült Ignjatovics térde, de csapatának már nem volt több cserelehetősége. A hajrában Keita próbálkozott, illetve az MTK-nak is volt még egy lehetősége, de ez sem változtatott azon, hogy összességében nagyon gyenge meccset láttunk. A kispestiek negatív szériája immár nyolc mérkőzésből áll. Érdekesség, hogy a téli szünetben a Honvéd nyolc ponttal jobban állt a tabellán, mint az MTK, most viszont a kék-fehérek tartanak előrébb, négy ponttal.

– Sok fiatallal álltak fel a csapatok, hét-hét akadémista volt mindkét a kezdőben. Átütőerő az első félidőben egyik csapat játékában sem volt – kezdte elemzését a Rangadó.hu szakértője, Kovács Bálint, az AFCK menedzsere. – Vernes Richárd kétszer is nagy ziccerbe került, de egyiket sem értékesítette, ez volt a meccs fordulópontja. Ha ezek bemennek, akkor hiábavaló Kanta szabadrúgás-gólja, mert nem jött volna a második vendégtalálat. A kispesti fiatal mindkettőt kihagyta, de ez benne van a futballban, pláne, hogy tavasszal nem volt játékban. Gyenge volt a játék, és a színvonal sem volt magas, de a fiatalok nem lógtak ki. Az MTK fegyelmezetten futballozott, és a kispestiek legnagyobb fegyverét, Vécsei Bálintot kivette a játékból, ezzel pedig meghalt a Honvéd előrefelé-játéka. Keita beállásával aktívabb vált a támadószekció, veszélyesek voltak a hazaiak, de a gól továbbra sem volt benne a játékukban. Kanta két bravúros gólja, illetve Vernes két kihagyott ziccere volt a különbség a két együttes között.

Olvasói sztorik