NB I

Csalódás lenne a hetedik hely

Fehér Zoltán szerint a kulcsjátékosaikkal is nehéz dolguk lenne a Pécs otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Pécs ellen játszik az élvonal utolsó fordulójában a Haladás. A szombathelyiek egy győzelemmel akár az ötödik helyre is felléphetnek, vereségük esetén viszont a hetedik pozícióba csúsznak vissza. Az együttes az elmúlt két bajnokiját elveszítette, ráadásul nem is teljes kerettel vág neki a találkozónak, ugyanis a vezetőedző szabadságot engedélyezett a keret rutinos játékosainak.

Fehér Zoltán is megkezdhette volna a nyári pihenőt, ám ő nem élt ezzel a lehetőséggel, így ott lesz a pécsi találkozón. A szakmai stáb és a vezetők által a szezon legkiegyensúlyozottabb teljesítményét nyújtó Haladás-játékosának megszavazott védő a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, Pécsre is győzni mennek, utána pedig Egyiptom felé veszi az irányt.

– Miért nem élt az előrehozott szabadság lehetőségével?
– Ez egy egyezség volt a vezetők és köztem – kezdte Fehér Zoltán. – Úgy volt, hogy én is mehetek szabadságra, de nem sokkal utána megkaptam a szezon legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó játékosának járó elismerést, amiben egy egyiptomi nyaralás is szerepelt. Ez a vakáció néhány nappal belenyúlik a felkészülés kezdetébe, így én akkor maradhatok távol néhány plusz napot.

– Miként fogadta ezt a díjat?
– Mondtam a feleségemnek is, hogy még sosem kaptam ilyen elismerést, nem volt részem ilyen díjban. Először nem is hittem el, hogy engem szavaztak meg győztesnek, de nagyon örülök ennek a kitüntetésnek.

– A hajrában így ön is ott lesz Pécsen. A három, már szabadságon lévő kulcsjátékosa nélkül mire lehet képes a csapat?
– Motivált a társaság, szeretnénk megszerezni az ötödik helyet, így győzni megyünk Pécsre is. Jó ellenféllel mérkőzünk, otthon kifejezetten erős csapat a Pécs. Bosnjakkal, Nagy Gáborral és Halmosi Péterrel a sorainkban is nehéz dolgunk lenne, a kulcsjátékosok nélkül pedig még inkább az lesz. Azonban csak magunkkal foglalkozunk, a saját játékunkat akarjuk játszani, nyerni szeretnénk. Fontos lenne, hogy győzelemmel zárjuk a szezont.

– Több játékostársuk esetében is felvetődött, hogy távoznak a nyáron. Rányomja ez a bélyegét az öltözői hangulatra?
– Tény, hogy nem lehet szó nélkül elmenni ezen dolgok mellett, szóba kerül köztünk is, hogy ki megy, ki marad jövőre. Beszédtéma ez is az öltözőben, a játékunkra viszont nincs hatással, a pályán teljesen kizárjuk a külső körülményeket. Így lesz ez Pécsen is. Az pedig, hogy mit hoz a jövő, idővel kiderül. Nekünk, játékosoknak nem ezzel kell foglalkoznunk, a csapat összeállítása a vezetőség feladata.

– Vereség esetén a hetedik helyre csúsznának vissza. Ha utóbbi forgatókönyv valósulna meg, akkor is mondhatjuk, hogy előrelépett az idei Haladás a tavalyihoz képest?
– Tavaly nyolcadikok lettünk a bajnokságban, ehhez képest a hetedik hely is előrelépésnek mondható. Azonban nagyon csalódottak lennénk, ha nem sikerülne az ötödik-hatodik helyen zárni, főleg az előzmények miatt. Sokáig a dobogóért voltunk harcban, és bár a Haladástól a hetedik hely sem rossz eredmény, mi játékosok mindenképpen jobb helyezésre számítottunk, számítunk.

Olvasói sztorik