NB I

A Dortmunddal játszhat a Fradi

A német sztárcsapat állítólag mintegy 213,5 millió forintért hajlandó játszani a stadionavatón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bors két héttel ezelőtt már megírta, de most a Magyar Hírlap is úgy értesült, hogy a Borussia Dortmund lesz a Ferencváros ellenfele augusztusban, az új Üllői úti stadion nyitómérkőzésén.

A német sztárcsapat állítólag hétszázezer euróért, vagyis mintegy 213,5 millió forintért ünnepel együtt az egyik legnépszerűbb magyar együttessel.

Több név is felvetődött, hogy kivel lehetne méltóképpen felavatni hazánk egyik legújabb és legmodernebb arénáját. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója már korábban kijelentette, hogy csakis világhírű klub jöhet számításba. Ennek azonban ára van.

A Fradi szerette volna elhívni a Bajnokok Ligája-döntős spanyol Real Madridot, amely másfélmillió euróért, vagyis nagyjából 457,5 millió forintért gálázott volna az Üllői úton. Ezt az összeget állítólag sokallta a vezetés, amelyik úgy gondolta, ennek a feléért is lehet találni komoly ellenfelet, a megmaradó pénzből pedig inkább a csapatot erősítik. Így aztán szóba kerültek további együttesek is, a többi közt az angol Chelsea.

A Magyar Hírlap értesülése szerint a napokban végérvényessé vált, hogy a nyolcszoros bajnok Borussia Dortmund lesz a Ferencváros ellenfele. A német sztárcsapat hétszázezer euróért ünnepel együtt az augusztusi nyitómérkőzésen a Fradival. A döntésben szerepet játszhatott az is, hogy az FTC-nek jelenleg a Thomas Doll a vezetőedzője, aki 2007-től másfél évig ült a Dortmund kispadján.

A 22 ezer férőhelyes új aréna szinte készen áll, már csak az utómunkákat végzik belül és a tereprendezést kívül. Bizonyára sokan emlékeznek még, hogy tavaly Győrben vendégeskedett a friss Bajnokok Ligája-győztes Bayern München, de ezért nem kellett fizetnie az ETO-nak, ugyanis mindkét klubnak az Audi-autógyár a szponzora, és a cég intézte a nyári gálameccset.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik