NB I

Sztárcsapattal ünnepelne a Fradi

Állítólag 300 millióért keresnek ellenfelet az ünnepélyes stadionavató mérkőzésre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Blikk információ szerint a Fradi a spanyol Atlético Madriddal és az angol Chelsea-vel is egyeztet az augusztus elején esedékes stadionavató mérkőzésről. A 22 ezer férőhelyes létesítményt a tervek szerint hamarosan átadják, de a gálamérkőzésre nincs aláírt szerződés és az FTC sem jelentette még be, melyik együttes lesz az ellenfél. A napilap utánajárt, mennyibe kerülhet a jövő szombaton a Bajnokok Ligája döntőjében szereplő Atlético, vagy a BL-elődöntőben éppen a madridiakkal szemben elbukó Chelsea hazánkba csábítása.

Ifj. Laczkó Mihály menedzser szerint manapság minimum egymillió eurót, azaz nagyjából 303 millió forintot kell fizetni, ha egy sztárcsapatot Magyarországon szeretnénk látni, ám a szponzorok támogatásából, a jegybevételből és a televíziós közvetítésből befolyó összegből ez megtérül. A vendéglátóknak emellett természetesen az utazási- és szállásköltséget kell még állniuk.

Az utóbbi években több ismert csapatot is Magyarországra hozott az egykori válogatott kapus, a mérkőzésszervező Gelei Károly. Szerinte az európai TOP12-be tartozó nagycsapatok esetében az egymillió eurós fellépti díj kiindulási alapnak tekinthető, de a körülményektől függően csökkenhet és emelkedhet is az összeg. A különleges kéréseket minden esetben muszáj megfizetni, és az is igaz, hogy az edzők nem engedik, hogy a szervezők közül bárki is beleszóljon az összeállításba.

Olvasói sztorik