NB I

Edzőmeccsen kapott ki a Fradi

A Mezőkövesd 3-2-re győzött a Ferencváros népligeti otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – Mezőkövesd-Zsóry 2-3 (1-1)
Népliget
FTC: Dibusz – Jovanovics, Mateos, Pavlovics, Bönig – Gyömbér, Ionescu – Jenner, Leonardo, Ugrai – Böde. Cserék: Hidvégi, Kunsági, Laczkó, Diallo, Csukics, Holman. Edző: Thomas Doll
Mezőkövesd: Szántai – Búrány, Szalai V., Szilvási, Gévay – Velicky, Menougong, Takács P. – Bognár I., Balajti, Harsányi. Cserék: Ficsór, Csirmaz, Menyhért. Edző: Tóth László
Gólszerzők: Ugrai (35.), Böde (86.), illetve Harsányi (20., 76.), Bognár I. (70.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tóth László vezetőedző a játékosok tűzben tartásáért edzőmérkőzést kezdeményezett a válogatott meccs miatti szünet alatt, pénteken. Az élvonalból kieső Mezőkövesd a bronzéremért küzdő Ferencváros otthonában játszott, zárt kapuk mögött. A vendégek kapujában Szántai Levente kezdett, mivel Horváth Tamás a válogatottal készült egész héten.

Eseménytelen játékkal kezdődött a meccs, jobbára a hazaiaknak voltak helyzeteik, de igazán nem veszélyeztettek. A 19. percben Bognár István indult meg a félpályáról, pontos labdát adott Harsányinak, aki átemelte a kapuson, így megszerezték a vezetést a borsodiak (0-1). A 38.percben Ugrai 23 méterről elvégzett szabadrúgása elment a sorfal felett, és a hálóba vágódott (1-1).

A második félidő elején támadott a Ferencváros, de jól védekeztek a vendégek, Ficsór kapusnak eleinte nem sok dolga volt. A hetvenedik percben Ficsór hosszan előrerúgta a labdát, Bognár pedig 13 méterről a kapuba bombázta (1-2). Három perccel később Harsányi átadását Kiss Máté rúgta kevéssel a kapu mellé. A 75. percben büntetőhöz jutott a Mezőkövesd, amit Harsányi magabiztosan értékesített (1-3).

A 81.perc: Harsányi vesztett labdát a saját térfelén, a Ferencváros közel volt a gólszerzéshez. Három perccel később Sigér erős lövését bravúrosan hárította a Fradi kapusa. A 86.percben Ficsór kimozdult, Böde Dániel pedig tíz méterről a kapuba gurított (2-3) tudósított a Mezőkövesd-Zsóry honlapja.

Olvasói sztorik