NB I

Csoda lenne, ha tudna játszani

A sérült Futács Márkó szerint a sok szurkoló remek hangulatot teremthet a Magyar Kupa döntőjében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtök este a magyar válogatott Dániát fogadja Debrecenben, felkészülési mérkőzésen. A mienk keretében biztosan nem lesz ott a DVTK csatára, Futács Márkó, akinek sérülés miatt el kellett hagynia a nemzeti együttes edzőtáborát. A Rangadó.hu megkereste a 24 éves támadót, aki elmondta, hogy egy korábbi sérülése újult ki, és a vasárnapi Magyar Kupa-döntőn való szereplése is veszélybe került.

– Sajnos el kellett jönnöm Debrecenből, a Fradi ellen összeszedett sérülésem ugyanis kiújult – kezdte Futács Márkó. – Valószínűleg nagyon kevés volt az eltelt idő a sérülés és a Ligakupa-döntő között, amelyen már játszottam. Edzettem is vele az előtte lévő napon, és ez nem tett jót. Varrat volt a bokámban, a seb viszont begyulladt. A válogatott orvosának tanácsára újra felnyitották a sebet, kitisztították és megint összevarrták. Most körülbelül ugyanott tartunk, mint a Fradi-meccs után, csak kevésbé fáj.

– Ez azt jelenti, hogy kihagyja a vasárnapi Magyar Kupa-döntőt?
– Csoda lenne, ha tudnék játszani. Itt valami olyannak kellene történnie, hogy este lefekszem, és mire reggel felkelek, már semmi baja. Csütörtökön tudtam először sántítás nélkül sétálni. Nem mondom azt, hogy száz százalék, hogy nem játszom, hiszen nagyon szeretnék pályára lépni. Csak ez jár a fejemben, de nem tudom még, hogy ott lehetek-e. Van még pár nap, reméljük a legjobbakat.

– Mit vár az Újpest elleni finálétól?
– Nagyon jó mérkőzésre számítok, úgy hiszem, mindkét csapat támadófocit fog játszani. Nem kell ecsetelni, hogy mennyi szurkoló és milyen hangulat vár majd a csapatokra, ez már önmagában egy nagyon jó kis összecsapást fog eredményezni. Azt nem mondom, hogy sok gól lesz, de szerintem épp elég, ha támadófocit láthat a közönség. Ha egy olyan színvonalú meccs kerekedne, mint a Ligakupa-döntő, az már jó lenne, hiszen az is remek találkozó volt.

– Dánia ellen mire számít, milyen edzéseket vezényelt a héten a szövetségi kapitány?
– Szezon vége van, és elég feszített tempóban zajlott a bajnokság, ezért igazából frissítő és taktikai jellegű edzések voltak. Reméljük, hogy szépen lassan beérik az elvégzett munka, és látszódni fognak az összetartásokon gyakorolt dolgok. Bízom benne, hogy fel tudjuk venni a dánokkal a küzdelmet, és jó meccset játszunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!