NB I

A kupagyőztes újabb sikere

A Diósgyőr hazai pályán 3-0-ra győzött a Pécs ellen, így a két együttes helyet cserélt a tabellán.
OTP Bank Liga, 29. forduló
Diósgyőri VTK – Pécsi MFC-Matias 3-0 (0-0)
Diósgyőr, 4500 néző. Játékvezető: Becséri
DVTK: Rados – Eperjesi, W. Alves, Debreceni, Huszics – Kosztics, Elek Á. (Barczi, a szünetben), Kádár, Batioja – Futács (Grumics, 64.), Bacsa (Gosztonyi, 75.). Edző: Tomiszlav Szivics
PMFC: Gőcze – Nagy J., Balogh B., Lantos, Mohl – Horváth A. (Rácz F., 68.), Szatmári (Wittrédi, 81.), Kővári, Zsdrál – Márkvárt, Városi (Fröhlich, 83.). Edző: Lőrincz Emil
Gólszerzők: Futács (50.), Grumics (77.), Batioja (79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ez is ritka: egy híján teljes kerettel készülhetett a pécsiek ellen a DVTK csapata. Kádár Tamás a Ligakupa-döntő első félidejében egy ütközés következtében idén már másodszor szenvedett agyrázkódást, de nincs komoly baja, hiszen ezúttal is kezdő volt. Egyedül Vadász Viktornak kellett kihagynia a meccset egy kisebb sérülés miatt. A baranyaiak közül Danijel Romics, Perics és Fodor Ferenc hiányzott, a házi gólkirály, Koller Krisztián már nem tagja a keretnek.

A hatodik percben Bacsa Patrik kerülhetett volna nagy helyzetbe, de Balogh Béla időben érkezett, és tisztázni tudott. A 17. percben Kosztics lövésébe bele kellett piszkálnia Gőcze Gergőnek, hogy ne szülessen gól. Másfél perccel később Batioja fejelt a kapufa mellé. A hazaiak nem kezdtek olyan nagy lendülettel, mint az elmúlt két kupameccsükön, a Pécs bátran játszott, de negyed óra elteltével kezdett fölénybe kerülni a DVTK. A huszadik percben Városi életerős, jól helyezett lövését Rados szögletre ütötte.

A 26. percben Kosztics szabadrúgását Debreceni András megcsúsztatta, de a pécsi kapus védeni tudott. A 37. percben Szatmári Lóránd lövése az oldalhálóban landolt. A túloldalon néhány másodpercen belül két buktatás és egy kezezés miatt reklamáltak tizenegyest – nem minden alapot nélkülözően…

A szünet után Bacsa Patrik passzát Futács Márkó úgy lőtte a hálóba, hogy a labda megpattant a menteni igyekvő Nagy József lábán (1-0). A 61. percben Barczi passzát Futács értékesíthette volna, de Lantos Levente menteni tudott. A 68. percben Batioja lövését Gőcze kiütötte. A másik kapu előtt Rácz Ferenc lőtt fölé. A 75. percben Kádár passza után Huszics lőtt a kapufa mellé. Két perccel később Barczi remek passzát Grumics lőtte egykori csapata hálójába (2-0).

Nem kellett sokat várni a következő gólra: Eperjesi beadását Grumics közvetlen közelről a keresztlécre lőtte, de a kipattanót Batioja magabiztosan értékesítette (3-0). Második félidőben nyújtott remek teljesítménye miatt a DVTK sikere teljesen megérdemelt.

– Nem tudom, miért volt ennyire ellentétes a két félidő. Az elsőben több időszak is akadt, amikor a Pécs dominált, és voltak olyan helyzetek is, amelyekből gólokat szerezhettünk volna, de nem sikerült – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Győri János, a Pécs egykori kiváló játékosa, jelenlegi technikai vezetője. – A szünet után a hazaiak megszerezték a vezetést, és úgy vettem észre, hogy a PMFC ezt nem tudta megfelelően feldolgozni. A második és a harmadik diósgyőri gól olyan gyorsan jött egymás után, hogy arra nehéz volt reagálni. Nem a legjobb összeállításban tudtunk felállni, a játékosok napi szinten találkoznak egymással, és vannak olyan szituációk, amelyeket nehezen tudnak feldolgozni. Úgy látszik, az elmúlt időszak miatt nehezebben kezelik a sikertelenséget. A pécsiek mindent megtettek, nem lehet elmarasztalni őket, mert nem feladták a meccset, hanem most ennyi volt bennük. Bár az első félidő alapján több is lehetett volna. A Diósgyőr megérdemelten nyert, mert jó és nagyon masszív csapat. Érdekesség, hogy a pécsiek játszottak, a hazaiak pedig visszaálltak, ezúttal nem azt nyújtották, amit hazai pályán szoktak. Talán féltek, hogy ha kinyílnak, azt az ellenfél ki tudja használni.

Olvasói sztorik