NB I

Egy pont, ami nullát ér

Melczer Vilmos úgy érzi, talán kissé kényelmesen kezdték a tavaszt, ennek is betudható a kiesésük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Immár biztos, hogy búcsúzik az NB I-től az újonc Mezőkövesd. A borsodi együttes a 29. fordulóban a nemzetközi szereplésre hajtó Videoton ellen ért el bravúros döntetlent (1-1), ám az egy pont kevés volt ahhoz, hogy életben tartsa bennmaradási reményeit.

A legutóbbi fordulóban gólt szerző Melczer Vilmos a Rangadó.hu megkeresésére elmondta: az utolsó pillanatig hittek abban, hogy bennmaradhat a csapat, ám a fehérváriak elleni egy pont végül semmit sem ért.

– Bravúros döntetlent értek el a jóval erősebb Videoton ellen. Fájó így búcsúzni az élvonaltól?
– Szomorúak vagyunk, hiszen hiába játszottunk döntetlent a Videoton ellen, ez a bravúros pontszerzés a nullával egyenlő – értékelt Melczer Vilmos. – Ha nyerünk, továbbra is lett volna esélyünk a bennmaradásra, de ez a meccs is hűen tükrözte a tavaszunkat. Megvoltak a helyzeteink, a vezetést is megszereztük, de a végén egy szerencsétlen gólnak köszönhetően megint nem tudtunk nyerni. Az utolsó percig hittünk benne, hogy kiharcolhatjuk az NB I-es tagságot, másként nem is lett volna értelme pályára lépnünk, ám ez végül nem sikerült. Mindannyian nagyon szomorúak vagyunk a kiesés miatt.

– Gyakorlatilag a Pécs elleni vereséggel dőlt el a sorsuk. Ott miért nem sikerült ilyen játékkal előrukkolniuk?
– Nem tudom, kívülről miként látszott, de belülről úgy éreztem, hogy nem játszottunk rosszul a Pécs ellen sem. Veszélyesek voltunk, főleg az első félidőben, és szintén megszereztük a vezetést, ám ezután talán kicsit belealudtunk a játékba. Azonban nincs értelme egy meccset elővenni, több találkozónk is volt tavasszal, amikor hasonló körülmények között veszítettünk fontos pontokat.

– Mi hiányzott akkor a bennmaradáshoz?
– Ősszel jó pozícióban zártunk, meg sem fordult a fejünkben, hogy kieshetünk, nem éreztük veszélyben magunkat. Talán kissé kényelmesen kezdtük emiatt a tavaszt. Ám sokszor a szerencse sem állt mellénk, egyszerűen balszerencsénk volt, ez a fő oka a kiesésünknek.

– Az edzőváltást mennyire volt hatásos?
– Az edzőcserével sok minden nem változott. A játékoskeret adott, ezen Tóth László nem változtathatott az utolsó néhány meccsen, így a játékunk sem módosult. Tudta, hogy sokpasszos focit játszunk, vele sem kezdtünk el hirtelen ívelgetni. Talán annyi változás volt, hogy az új edzőnek mindenki szeretne bizonyítani, ez adhatott egy plusz lökést a csapatnak, de végül így sem sikerült bennmaradni.

Olvasói sztorik