NB I

Mourinho sem tett csodát

A kiesőhelyen álló Mezőkövesd 2-1-re kikapott a Pécs otthonában, ezzel kilátástalan helyzetbe került.
OTP Bank Liga, 28. forduló
Pécsi MFC-Matias – Mezőkövesd-Zsóry 2-1 (1-1)
Pécs, 600 néző. Játékvezető: Vad II
PMFC: Gőcze – Nagy J., Romics, Balogh B., Mohl – Horváth A. (Zsdrál, a szünetben) – Kővári, Márkvárt, Wittrédi (Fröhlich, 62.), Szatmári – Pölöskey (Városi, a szünetben). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedűs Cs., Gévay, Szalai V., Búrány – Hegedűs D., Melczer (Kiss M., 56.), Takács P., Bognár I. – Balajti, Harsányi. Edző: Tóth László
Gólszerzők: Szalai V. (öngól 40.), Márkvárt (92.), illetve Balajti (30.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Mezőkövesd számára a pécsi győzelem jelentette az utolsó utáni lehetőséget a bennmaradás halvány reménysugarának életben tartására. Ezen a találkozón mutatkozott be a kiesőhelyen álló borsodiak kispadján Tóth László vezetőedző, aki a hét elején menesztett Véber Györgyöt váltotta. A hazaiaknál – mint beszámoltunk róla – felépült korábbi sérüléséből a házi gólkirály, Koller Krisztián, de az edzők továbbra sem nevezhették őt a meccskeretbe… A látogatóknál az eltiltott Menougong volt a hiányzó.

A negyedik percben Wittrédi passzával Pölöskey kilépett, de a kapujából kilépő Horváth Tamás megkaparintotta előle a felpörgő labdát. A 12. percben Harsányi iramodott meg a szélen, de lövése elment a kapu mellett. A huszadik percben Melczer lőtt nem sokkal a keresztléc fölé. A harmincadik percben Búrány beadása a kapu előtt átszállva, az alapvonalon hagyta volna el a játékteret, de Gőcze kapus vetődve beleütött, így a labda a középen érkező Balajti elé került, aki az üres hálóba passzolt (0-1).

A 34. percben Hegedűs Csaba lőtt a kapu mellé. Három perccel később Bognár István lövését Gőcze kibokszolta. Látszott, hogy a vendégek számára fontosabb a három pont, mert egyre-másra vezették támadásaikat. Mégsem növelték előnyüket, sőt egyenlített a Pécs: a negyvenedik percben Kővári életerős beadása után a labda Szalai Vilmos lábáról a saját kapujába vágódott (1-1). A szünet előtt Bognár István remek passza után Melczer veszélyesen adta be a labdát, de Romics a kapu előtt tisztázni tudott.

Az 53. percben Wittrédi lövését Horváth vetődve védte. A folytatásban némi meglepetésre inkább a pécsiek uralták a játékot, a létfontosságú három pontért érkező mezőkövesdiek nem voltak képesek dominálni. A 67. percben Mohl szabadrúgását Horváth Tamás vetődve szögletre ütötte. A 71. percben Búrány óriási hibát vétett a tizenhatoson belül, Kővári megszerezte a labdát, de remek beadását a kapu előtt érkező Városi és Márkvárt sem tudta a hálóba juttatni két méterről.

A 78. percben Horváth Tamás kivetődve mentett Márkvárt és Városi elől. A 83. percben Városi nagy lövését védte Horváth. A hajrában Szalai Vilmos ellökte a kapura törő Városi Viktort a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem adott büntetőt. Ezután Szatmári veszélyes lövését védte Horváth. A legvégén Fröhlich hosszú indításával Márkvárt kilépett, és Gévay szorításában a hálóba lőtt (2-1).

A Mezőkövesd nem szerzett pontot, ráadásul a továbbiakban a bronzéremért küzdő Videotonnal, valamint a bajnoki címre hajtó Győrrel találkozik… A borsodiak játékán egyelőre semmi változást nem lehetett felfedezni Tóth László – becenevén a bőcsi Mourinho – érkezésének hatására.

– Nem hiszem, hogy a mezőkövesdiek ne tettek volna meg mindent a győzelemért, sokkal inkább úgy látom, hogy görcsössé vált az akarásuk. A Pécs kivárásra játszott, ez a taktika sem feküdt a vendégeknek, akiknek rohamozniuk kellett volna. A PMFC előtt adódtak területek, de az első félidő nem volt valami látványos. Bár a Mezőkövesd szerezte meg a vezetést, csak a pécsieken múlt, hogy a győzelmük csak a kilencvenkettedik percben dőlt el. A második félidőben már egyértelműek voltak az erőviszonyok, nem éreztem az átütőerőt, a tüzet a borsodiakon, a tavaszi nap ezúttal melegebb volt, mint a játékosok hőfoka. A hazaiak mindent megtettek a győzelemért, amelyet korábban is biztosíthattak volna, hogy nyugodtabb legyen a hajrá – mondta a Rangadó.hu szakértője, Győri János, a Pécs korábbi kiváló játékosa, jelenlegi klubmenedzsere.

Olvasói sztorik