NB I

Pintér figyeli Szalai Ádámot is

Bogdán Ádám és Leandro sérülés, Böde Dániel pedig gyengébb formája miatt nem került a keretbe.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több újonc is helyet kapott Pintér Attila szövetségi kapitány Dánia ellen készülő válogatott keretében. A világranglistán 45. magyar csapat csütörtökön az új debreceni stadionban a 23. helyezett ellen játszik barátságos mérkőzést, amelyen kiderülhet, hol tartanak a januárban elkezdett közös munkában.

A Magyar Hírlapnak nyilatkozva Pintér Attila elmondta, Szalai Ádámot is figyelik, de mostanában kevesebbet szerepel a klubjában, ezért nem válogatták be.

– Több újoncot is meghívott a keretébe. Miért?
– Kíváncsi vagyok az itthon játszó fiatal játékosokra, akik saját klubjaikban többnyire már meghatározó szerepet töltenek be. Persze akad olyan is, aki nem játszik stabilan. De minél erősebb válogatottat szeretnénk kialakítani az Európa-bajnoki selejtezők kezdetére, ezért fontos, hogy olyan labdarúgók alkossák a keretet, akik igazi közösségi emberek. Ez egy bő keret és szeretném hangsúlyozni, hogy tartós, jó formával be lehet kerülni, hosszú hullámvölgy esetén pedig ki is lehet kerülni belőle – mondta Pintér Attila.

– A Ferencvárosból miért nem kapott egyetlen játékos sem behívót?
– Úgy gondolom, hogy a mai Ferencvárosban három-négy olyan játékos szerepel, aki majd számíthat válogatottbeli tagságra. Például Gyömbér Gábor is, akinek a posztján most egy másik futballistát szeretnék megnézni. Nagyra tartom Böde Dánielt, aki most nincs csúcsformában, és úgy gondolom, hogy az ő posztján olyanok szerepelnek, akik jobb formát mutattak.

– Miért maradt ki a Schalkéban futballozó Szalai Ádám?
– Szalai Ádámot is figyeljük, de mostanában kevesebbet szerepel a klubjában. Persze tudom, hogy Ádám nagyon tehetséges, nagyon jó futballista, de ahogy az előbb is mondtam, az ő posztján is szeretnénk megnézni másokat, hogy kiderüljön, szükség esetén kire számíthatok.

– Leandro és Bogdán sérüléssel bajlódik. Rájuk mikor számíthat?
– Nagyon sajnálom a Cipruson játszó Leandrót, mert a finnek elleni, győri mérkőzésen a magyar csapat egyik legjobb embere volt. Keresztszalag-szakadást szenvedett, így rá november előtt biztosan nem számíthatunk. A székesfehérvári Abkarovics Géza sebészprofesszor soron kívül megoperálta, ezzel is hozzájárulva, hogy minél előbb csatasorba állhasson. A kapus Bogdán Ádámnak idegsérülése van, és az első orvosi vélemény szerint nyolc hétig nem állhat a rendelkezésünkre.

– Mit tud a dánokról?
– Sok mérkőzésüket láttam videón, DVD-n. Nagyon erős csapat. Eur­ópa, sőt a világ bármelyik válogatottjának komoly ellenfele lehet. Ők is kísérleteznek, ezért nyilván nem a legerősebb válogatottjuk lép pályára Debrecenben. A meccs esélyesei viszont a vendégek, de ez közel sem jelenti azt, hogy mi feltartott kezekkel lépünk majd pályára. Mindig a győzelem a célunk!

Olvasói sztorik