NB I

Túl sok az itthon játszó?

Hrutka János nagyon szorít a Pintér-csapatnak, de a sikerhez vezető utat másképpen képzeli el.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Délelőtt beszámoltunk róla, hogy Pintér Attila szövetségi kapitány kijelölte a magyar válogatott bő keretét a május 22-én rendezendő, Dánia elleni, debreceni barátságos mérkőzésre. A Ferencváros egykori válogatott védője, a menedzserként tevékenykedő Hrutka János a Facebookon kommentálta a nyilvánosságra hozott névsort, és azt írta, a sikerhez vezető utat ő másképpen képzeli el.

„A keretbe kilenc külföldön és húsz itthon játszó fiatal kapott meghívást. Számomra a kérdés még mindig adott: fel tudjuk-e venni zömében itthon játszókkal, az itthoni lassabb tempóhoz szokott, a nemzetközi futballt csak ritkán megízlelő játékosokkal a versenyt a többségében külföldi, nevesebb bajnokságokban edződő játékosokból álló csoportellenfeleinkkel szemben? Egy-egy mérkőzés erejéig lehet, de nemzetközi tapasztalat és rutin hiányában ez nehéz lesz, pláne ha ez majd újra párosul például egy bukaresti lelki nyomással, téttel. Nagyon szorítok a válogatottnak, de a sikerhez vezető utat másképpen képzelném el!” – írta Hrutka János.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!