NB I

„Még csak a munka fele van kész”

Futács Márkó egyelőre nem foglalkozik az Újpesttel és a jövőjével sem, csak a Pécs elleni meccsre készül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden este a Diósgyőr hazai pályán 2-1-re legyőzte a Videotont a Ligakupa döntőjében. A találkozó forgatókönyve hasonlított a Debrecen elleni Magyar Kupa-elődöntő visszavágójára, mivel a DVTK ismét kétgólos vezetést szerzett a meccs elején. A csapat így behúzta idei első trófeáját, de a legnagyobb falat, az Újpest elleni Magyar Kupa-döntő még hátra van.

A Rangadó.hu megkeresésre a Diósgyőr csatára, Futács Márkó elmondta, hogy nem zárkózik el a miskolci folytatástól, de egyelőre nem kíván még a jövőjével foglalkozni, sem az Újpest elleni Magyar Kupa-döntővel.

– Milyen volt a Videoton elleni Ligakupa-döntő?
– Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Sokan mondták, hogy az év egyik legjobb találkozója volt – mondta Futács Márkó. – Az első félidőben jól kezdtünk, rúgtunk két gólt és sikerült behúznunk a találkozót.

– Megint két gyors góllal kezdtek, mint a Debrecen ellen. Ez egy új diósgyőri taktika?
– Érdekes, hogy a szezon nagy részében az ilyen jó kezdés nem volt ránk jellemző. Ez most az idény végére alakult ki. Nem tudom, hogy ez minek köszönhető. Mindenesetre nagyon jó, hogy nem kell futnunk az eredmény után, hanem mi irányítjuk a találkozót. Ami talán negatívum, hogy a Debrecen és a Videoton elleni is visszaálltunk a második félidőben. Persze két nagyon jó csapatról van szó, de szerencsére egyik alkalommal sem tudtak visszajönni a meccsbe.

– Mennyire ünnepelték meg a győzelmet?
– Csak módjával tettük, hiszen még fontos mérkőzések várnak ránk. Szombaton a Pécs ellen játszunk hazai pályán, és a bajnokságban is szeretnénk feljebb ugrani néhány hellyel. Még csak a munka fele van kész. Volt ünneplés, de nem vittük túlzásba.

– A bajnokság mennyire fontos? Az áhított dobogós helyről már lecsúsztak…
– Sajnos igen, de azért a következő két mérkőzést szeretnénk megnyerni. Szombaton a Pécs ellen játszunk hazai pályán és búcsúzunk a közönségünktől, ezért nagyon fontos a győzelem. Utána már készülünk a döntőre.

– A Magyar Kupa-döntő mennyire van ott a fejekben? Edzésen már nem lépnek oda, nehogy lesérüljön valaki?
– Még egyáltalán nem téma. Senki nem beszél még a döntőről, főleg a Pécs-meccs előtt. Eddig sem volt jellemző a csapatra, hogy előre beszéljünk, most sem tesszük.

– Május huszonkettedikén a magyar válogatott Dániát fogadja Debrecenben. Készül a mérkőzésre?
– Nagyon várom már a mérkőzést. Remélem, hogy jó meccset fogunk játszani, és sikerül legyőznünk a dánokat. Szeretnék bekerülni a szűk keretbe, és jó lenne játszani.

– Nyáron kölcsönben érkezett Diósgyőrbe. Szóba került már a folytatás?
– Még egyáltalán nem beszéltünk róla. Több lehetőség van, hiszen csak kölcsönben vagyok Diósgyőrben és élő szerződésem van a Leicester Cityvel. A klubcsapatomnál és a válogatottnál is fontos meccsek következnek, ezért nem is akarok még ezzel foglalkozni. Ha vége lesz ennek a pörgésnek, szerintem egy-két hét alatt el fog dőlni minden.

– Megérte hazajönnie? Nem zárkózik el a diósgyőri folytatástól?
– Teljes mértékben. Nagyon jól érzem itt magam. Bármi történik, pozitívumként fogok visszagondolni erre az évre. A folytatástól sem zárkózom el, hiszen komoly csapat épül és jelen állás szerint a nemzetközi porondra is kijutottunk már.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik