NB I

Posztumusz-díj Rakaczki Bencének

Miskolc Város Sportjáért kitüntetéssel díjazták a fiatalon elhunyt diósgyőri kapust.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVTK idén januárban fiatalon elhunyt kapusa vasárnap délelőtt, Miskolc Város Napján megkapta a „Miskolc Város Sportjáért” díjat, melyet édesapja, Rakaczki János vett át Kriza Ákostól, Miskolc polgármesterétől a Miskolci Nemzeti Színházban.

Miskolc képviselő-testülete 1992-ben döntött úgy, hogy május 11-én lesz Miskolc Város Napja, annak tiszteletére, hogy 1909-ben ezen a napon adott a településnek címeres kiváltságlevelet Ferenc József. Az ünnepet 1993 óta rendezik meg, s hagyománnyá vált, hogy május 11-én, a Miskolci Nemzeti Színházban tartott ünnepi közgyűlés keretében évente elismeréseket adnak át azoknak, akik jeles eredményeket értek el a tudomány, a kultúra, az oktatás, a művészet, a sport, illetve a közélet más területein, tevékenységükkel öregbítették Miskolc jó hírnevét.

Rakaczki Bencénél 2012-ben diagnosztizáltak súlyos betegséget. A Diósgyőr fiatal kapusa 18 évesen került be a DVTK felnőtt keretébe, és a diósgyőriek utolsó négy tavaszi bajnoki mérkőzésén védte a csapat kapuját. A tehetséges kapus a bajnokság után jelezte, hogy gyengének érzi magát, és izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálat pedig szomorú eredményt hozott: Bence leukémiában szenved.

A fiatal miskolci sportoló csak annyit kért a szurkolóktól, hogy ugyanúgy drukkoljanak a gyógyulásért, mint ahogyan tették, amikor pályára lépett a meccseken.

Rakaczki Bence 2014. január 16-án, hosszú betegség után hunyt el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik