NB I

„Libabőrös volt mindenki”

Bódi Ádám nem szeretné, ha listavezető csapata az utolsó fordulóra hagyná a bajnoki cím megnyerését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 28. fordulójában a Debrecen hazai pályán 3-1-re legyőzte az Újpestet. A hazai pálya fogalma nem mindig egyértelmű, hiszen a Loki szombaton léphetett pályára először az új Nagyerdei Stadionban, így Kondás Elemér csapatának legalább annyira újszerű volt a közeg, mint a vendég lila-fehéreknek.

A Rangadó.hu megkeresésére a DVSC-TEVA középpályása, Bódi Ádám elmondta, hogy libabőrösek lettek a húszezres nézőközönség láttán.

– Milyen volt az Újpest elleni mérkőzés?
– Ez volt az első mérkőzés az új stadionban, és tudtuk, hogy telt ház lesz. Külföldön már pályára léptünk ekkora stadionokban, de most mégis a saját közönségünk előtt játszhattunk – mondta Bódi Ádám. – Kimentünk a pályára és már a melegítés közben libabőrös volt mindenki a húszezer ember miatt. Hatalmas boldogságot éreztünk, amiért ebben a stadionban játszhatunk. Bíztam benne, hogy sikerül győzelemmel kezdenünk. Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen a bajnokságért harcolunk, az Újpest viszont teher nélkül, felszabadultan futballozott. Nehezen, de megérdemelten győztünk, mert többet tettünk érte. Volt egy szerencsés gólunk is, amikor keresztbe lőttem egy labdát, és a kapus majd a védő érintésével a gólvonalon túlra került a labda.

– A várható jó hangulat mennyire pörgette fel a csapatot a meccs előtt?
– Nagyon vártuk már. Korábban edzettünk a stadionban, és volt a megnyitóünnepség is, de ez azért mégiscsak egy tétmeccs volt.

– A találkozó után Kondás Elemér megjegyezte, hogy olyan volt, mintha semleges pályán játszottak volna. Ez nem furcsa, miközben húszezer debreceni néző biztatta önöket?
– Nem sokat edzettünk az új stadionban, ezért időre van még szükségünk. Az Oláh Gábor utcai stadionnak minden fűszálát ismertük, addig az új Nagyerdei Stadionban még idegenül mozgunk. Most az volt az elsődleges, hogy megnyerjük a mérkőzést. Biztos vagyok benne, hogy számtalan jó játékkal elért sikernek fog otthont adni az a létesítmény.

– Két fordulóval a vége előtt milyennek látja az esélyeket?
– Ha két meccsből egyet megnyerünk, akkor sansztalan, hogy a Győr behozza azt a gólkülönbséget, ami nekünk van. Ha megnyerjük a Puskás Akadémia elleni mérkőzést, akkor bajnokok vagyunk.

– Az időbeosztás mennyire fontos? Most a Debrecen előbb játszott, mint a Győr, és ez a következő fordulóban is így lesz.

– Én jobban örülök, ha mi játszunk előbb, mert nem tudjuk az eredményeket, ezért nincs akkora nyomás a csapaton. Most már célegyenesben vagyunk. Nagyon fontos volt a Pápa elleni, idegenbeli meccs, mert tudtuk, hogy ha ott, és az Újpest elleni találkozón jó eredményt érünk el, akkor sokkal jobb helyzetbe kerülünk. Úgy gondolom, a Puskás otthonában úgy fogunk fellépni, hogy ne hagyjuk az utolsó fordulóra a döntést. Persze, az utolsó hazai meccsünket is meg akarjuk nyerni, de nem kéne kicentizni a bajnokság megnyerését. A spanyol bajnokságban is látható, hogy a nagyok mennyire bukdácsolnak a végjátékban. Mi innen már nem akarjuk elveszteni.

– A Diósgyőr elleni Magyar Kupa-búcsú mennyire viselte meg a csapatot?
– Ez is benne lehetett abban, hogy az Újpest ellen nyögvenyelősen játszottunk. Több játékos – köztük én is – a harmadik meccsét játszotta egy héten belül. A Diósgyőr ellen emberhátrányban is harcoltunk a továbbjutásért, de néhány játékoson észrevehető volt a fáradtság. Mindenki letört volt, mert jó lett volna a Ligakupában, illetve a Magyar Kupában is finálét játszani, ha már egyszer eljutottunk az elődöntőig.

– A Puskás Akadémia ellen milyen meccset vár? A felcsúti csapat is új stadionban játszik, de még nem nyert benne mérkőzés…
– Biztosan nehéz meccs lesz, de rendelkezünk olyan mentális erővel, hogy el tudjuk hozni a három pontot. A legutóbbi idegenbeli, pápai meccsünkből kell kiindulni, ami nagyon jól sült el. Főleg a második félidő, hiszen a Pápa az elején nagyon masszív volt. A Puskás Akadémia kemény ellenfél, hiszen több nagy csapat is csak nehezen tudott nyerni ellene. Erre számítok én is. A magyar futballban valami megmozdult, mert egyre több szép új stadionunk van, és ez a játék minőségén is látszik. A jövőben egyre jobb pályákon fog játszani az összes csapat, és ebből a magyar futball profitálhat.

Olvasói sztorik