NB I

Hatalmas lehetőség kapujában az MTK

Ha a Magyar Kupát a bajnokcsapat hódítja el, akkor a kupa ezüstérmese mehet az Európa Liga selejtezőjébe.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK a szövetség segítségével utánajárt a nemzetközi szövetségnél, hogy az európai kupákban kik szerezhetnek indulási jogot. A válaszból kiderült, hogy ha (ebben az évben utoljára) a Magyar Kupát a bajnokcsapat hódítja el, akkor a kupa ezüstérmese szerez indulási jogot az Európa Liga selejtezőjében – írja az MTK Facebook-oldala.

Természetesen az MTK-nál mindenki a Magyar Kupa megnyeréséről álmodik, de a fenti információk birtokában egy esetleges fináléba kerülés is utat nyithat a csapat számára Európába. Ennek fényében még nagyobb jelentőségű az elődöntő mai, újpesti visszavágója, amely 0-0-ról indul.

Amennyiben olyan klub nyeri meg a nemzeti kupaküzdelmet (Magyar Kupát), amely nem kaphat indulási jogot az EL-ben, akkor helyette a kupasorozat második helyezettje vehet részt az Európa Liga küzdelmeiben. Amennyiben a kupa ezüstérmese bajnoki helyezésével már kvalifikálta magát a BL-re vagy az EL-re, vagy valamely okból nem kaphat nemzetközi indulási jogot, úgy a bajnokság legjobb, eredetileg nem Európa Ligát érő helyezettje vehet részt a sorozatban – írja az MLSZ honlapja.

Olvasói sztorik