NB I

Csak a három pont elfogadható

Lipták Zoltán számára már nem jelent extra motivációt, amikor az Újpest ellen lép pályára – mint vasárnap délután.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 25. fordulójában a Győri ETO 2-1-re győzött Pápán. Mivel a Debreceb döntetlent játszott Pakson, így a bajnoki címvédő három pontra megközelítette a listavezetőt. A győriek vasárnap délután azt az Újpestet fogadják, amely finoman fogalmazva sincs jó formában.

A Rangadó.hu megkeresésére a li eglákykori játékosa, jelenleg a Győri ETO csapatkapitánya, Lipták Zoltán elmondta, hogy már nem izgul jobban egy Újpest elleni mérkőzés miatt, mert sok idő eltelt azóta, hogy eljött a fővárosból.

– Jelenleg a Győri ETO a legjobb formában lévő csapat a bajnokságban. Mi a sikerük titka?
– Nagyon egyben van a csapat. Remekül sikerült a téli felkészülésünk, és az első egy-két bizonytalan mérkőzés után összeállt minden. Maximálisan betartjuk az edző utasításait, és ez most már eredményességgel is párosul.

– Vasárnap az Újpest látogat önökhöz. Milyen mérkőzésre számít?
– Biztosan nehéz meccs lesz, mert az Újpest nagyon egységes csapat, amely remekül kontrázik. Oda kell figyelnünk végig, de hazai pályán csak a három pont megszerzése lehet a célunk.

– Különleges még, amikor az Újpest ellen lép pályára?
– Nagyon szerettem ott játszani, jól is éreztem magam, de nagyon régen volt. Ráadásul a keret azóta teljesen kicserélődött, úgyhogy már semmilyen különleges érzés nincs bennem a meccs előtt.

– Mennyire nehéz az ETO sorsolása? Az utolsó három bajnokin három potenciális kiesőjelölttel mérkőznek majd…
– Az idei szezonban nincs könnyű mérkőzés. Minden csapat ellen meg kell küzdeni a három pontért. Olyan ellenfeleink lesznek, akiknek szintén élet-halál kérdés a meccs. Biztosan nem lesz könnyű.

– Télen bíztak még a bajnoki címben?
– Mi akkor is hangoztattuk, hogy szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket, amikor még tíz pont volt a hátrányunk. Akkor nem hitte el senki, de most, hogy már csak három pont a hátrányunk, egyre többen beszélnek erről. Most már tesszük a dolgunkat szépen, csendben, és majd eldől, hogy sikerül-e.

– Rudolf Gergely azt mondta, hogy a Debrecen megtorpanni látszik. Osztja a véleményét?
– Jó kérdés. Megmondom őszintén, hogy nem szoktam foglalkozni más csapatokkal. Most volt két gyengébben sikerült meccsük a bajnokságban. Remélem, hogy megtorpantak, de ez majd elválik a következő fordulóban.

– Tavaly az ETO rajt-cél győzelmet aratott a bajnokságban. Melyik a jobb, üldözőnek lenni, vagy üldözöttnek?
– Mindkettőnek megvan a maga motivációja. Ha nem vagy első, akkor utol akarod érni az éllovast. Ha első vagy, akkor minden erőddel azért küzdesz, hogy megtartsad a helyed. A lényeg, hogy csak magunkra koncentráljunk és gyűjtsük be a három pontot minden héten.

– Horváth Ferenc hogyan veszi le a terhet a futballisták válláról?
– Ő is folyamatosan sulykolja belénk, hogy csak magunkra figyeljünk és foglalkozzunk mindig az adott mérkőzéssel. Fontos, hogy ne nézegessük, hogy körülöttünk mi történik, hanem csak azzal foglalkozzunk, ami most van. A lényeg, hogy kihozzuk magunkból a maximumot.

– Május huszonkettedikén a magyar válogatott a dánokkal játszik Debrecenben. Várja már a mérkőzést?
– Válogatottnak lenni óriási megtiszteltetés, így minden mérkőzésre örömmel megyek, ha meghívót kapok.

Olvasói sztorik