NB I

Kezdik megszokni a rendszert

Marek Strestíket nem érdekli, ki lövi a gólokat, csak az számít, hogy ledolgozzák a hátrányukat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Múlt vasárnap a Kecskemétet látta vendégül a címvédő Győri ETO az élvonal 24. fordulójának zárómeccsén. A találkozó első félidejében a vendégek szereztek vezetést, de a hazaiak a második játékrészben egyenlítettek, majd a 93. percben lőtt góllal megfordították az eredményt. Az egyenlítő találatot jegyző cseh középpályás, Marek Strestík a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, szerinte jól játszottak, és megmutatták, hogy jó csapatuk van.

– Tudtuk előre, hogy nehéz meccs lesz, hiszen a Kecskemét egy masszív csapat – kezdte Marek Strestík. – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, de a KTE-nek sikerült betalálnia. Nagyon örülök, hogy a végén meg tudtuk fordítani az összecsapást, és megmutattuk, hogy jó csapat vagyunk. Több helyzetünk volt, és többet is birtokoltuk a labdát, mint a vendégek, úgyhogy ha csak a végén is jött össze, de megérdemelten nyertünk.

A második helyen álló Győri ETO a legutóbbi öt meccséből négyet megnyert. A cseh játékos szerint ez annak is köszönhető, hogy kezdik megszokni a Horváth Ferenc által kért játékstílust.

– Kezdjük megszokni az új játékot, a rendszert. Próbáljuk azt játszani és megvalósítani, amire tanít minket a vezetőedző. Lehet látni a meccseinken, hogy mit akarunk játszani, és szerencsére ez mostanában győzelemmel is párosul.

A 27 éves játékos az utóbbi két fordulóban kétszer vette be az ellenfelek kapuját, hiszen Debrecenben is gólt szerzett.

– Nem mondanám, hogy annyira jó formában vagyok… Azt látom, hogy az egész csapat jól dolgozik. Teljesen mindegy, hogy ki rúgja a gólt, az a lényeg, hogy nyerjük a meccseket és ledolgozzuk a hátrányunkat.

A tavalyi szezonban úgy nyert bajnokságot az ETO, hogy a nyolcadik fordulótól kezdve végig a tabella élén állt, idén azonban a DVSC nyomában lohol. Strestík azt mondja, hogy az üldözőnek és az üldözöttnek is ugyanolyan nehéz a dolga.

– Mindkettő nehéz, mert mindig a soron következő meccsre koncentrálni. Arra kell fókuszálni, hogy az adott meccsen a legjobbat hozzuk ki magunkból, és nyerjünk. Majd a végén kiderül, hogy mire lesz elég a megszerzett pontunk.

Már csak hat forduló, a bajnokság ötöde van hátra az idei szezonból. A győriek szombaton a Lombard Pápa otthonában növelhetik tovább pontjaik számát.

– Tudjuk, hogy jó játékosai vannak a Pápának, de nekünk úgy kell koncentrálnunk, ahogy minden meccsen szoktunk. Ha a maximumot tudjuk nyújtani a pályán, és minden jól sikerül, akkor bízhatunk abban, hogy nyerünk. Szerényen csináljuk a dolgunkat, és úgy érzem, hogy az egész csapat jó hangulatban várja a találkozót – mondta végül Marek Strestík.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik