NB I

Távozott egy fontos láncszem

Tíz év után távozott posztjáról Lencse Gyula, az ETO FC technikai igazgatója. A 46 éves szakember utóda a volt játékos, Tokody Tibor lett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lencse Gyula technikai igazgató mindennapjai a csapatról, az ETO-ról szóltak Győrben. Lehetett szó mérkőzésről, felkészülésről, átigazolásról vagy csupán a játékosok ügyes-bajos dolgairól. A 46 éves szakember pontosan tíz évvel ezelőtt lett technikai vezető, később technikai igazgató, a napokban azonban távozott.

– Nem én kezdeményeztem, de közös megegyezéssel váltunk el, ám erről többet igazából nem is szeretnék mondani – idézi Lencse Gyulát a kisalfold.hu.

A távozó technikai igazgató 22 éve kötődik a győri klubhoz. Az utánpótlásban futballozott, de inkább a tanulást választotta. Ezután visszakerült a kisalföldi megyeszékhelyre, és Garami József felvette utánpótlásedzőnek. Dudás Ádámot az ő javaslatára hozták el Lábatlanból, de az ő játékosa volt Németh Krisztián és Koltai Tamás is.

Később a Győrbe érkező Klement Tibor, valamint Reszeli Soós István kérte fel technikai vezetőnek, mostanra pedig csak a Honvédnál dolgozó Simon Gábor tapasztaltabb az élvonalban nála.

– Fontos, stratégiai pozíció a technikai vezetőé. Egy-egy hiba nagyon sokba, pontokba, helyezésekbe kerülhet – folytatta Lencse Gyula. – Sokan nem is tudják, melyek azok a feladatok, amelyeket nekünk kell elvégeznünk. A felkészülés alatt van a legtöbb munka: az átigazolások, a próbajátékosok, edzőtáborok körüli teendők ellátása, hogy csak a legfontosabbakat említsem, mind a technikai vezető feladata. A versenyszezonban hazai pályán főrendezőkké válunk, ha pedig idegenben játszunk, elsősorban az utazást szervezzük.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik