NB I

Halál a Nagyerdei Stadionnál

Meghalt egy munkás a debreceni aréna építkezésén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Meghalt egy építőmunkás szombat reggel a debreceni Nagyerdei Stadionnál – közölte a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. kommunikációs vezetője az MTI-vel. Krecz Tibor tájékoztatása szerint a tetőfedést készítő cég alpinista munkása 15 méter magasból zuhant le, és azonnal meghalt. A vizsgálatokat megkezdték, minden illetékes hatóság szakértője a helyszínen van – tette hozzá.

A mentők szolgálatvezetőjétől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a középkorú férfi a stadion belsejébe, a székekre zuhant és valószínűleg többszörös gerinc és végtagsérüléseket szenvedett, melynek következtében a helyszínen meghalt – írja a haon.hu.

A 41 éves miskolci férfi tapasztalt ipari alpinista és szakképzett szerelő volt, aki társaival együtt szombaton apróbb garanciális javításokat végzett a Nagyerdei Stadion tetőszerkezetén.

A baleset körülményeit több hatóság, köztük a munkavédelmi szervezet is vizsgálja. A vizsgálat elsősorban arra irányul, hogy a tetőszerkezeten dolgozók betartották-e maradéktalanul a munkavédelmi előírásokat.

A tragikus eset azért is különösen furcsa, mert Krecz Tibor éppen pénteken jelentette be, hogy véget ért a stadion építése, a létesítmény teljesen elkészült, akár rendezvényre is sor kerülhetne benne, és a használatbavételi engedélyt is megkapta.

Olvasói sztorik