NB I

Bíznak Marco Rossiban

Hidi Patrik reméli, hogy folytatni tudják a Ferencváros elleni győztes tendenciájukat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 24. fordulójában a Bp. Honvéd 2-0-s vereséget szenvedett Szombathelyen. A kispestiek zsinórban három mérkőzést vesztettek a bajnokságban, és egyre távolabb kerülnek a dobogótól. Vasárnap a Ferencvárost fogadják a Bozsik-stadionban, és egy hazai győzelemmel ismét megindulhatnának felfelé.

A Rangadó.hu megkeresésére a Honvéd 23 éves középpályása, Hidi Patrik elmondta, hogy fontos lenne a csapat számára a Fradi elleni siker. Ezen kívül megemlítette, hogy nem örülnének Marco Rossi távozásának.

– Milyen volt a Haladás elleni mérkőzés?
– Nagyon jó iramú meccset játszottunk, bár az első húsz percben kicsit elaludtunk – mondta Hidi Patrik. – Akkor több góllal is vezethetett volna a Szombathely. A második félidőre összekaptuk magunkat, volt is két ziccerünk, de sajnos azokat kihagytuk.

– A tavaszi szezont nagyon jól kezdték, de most zsinórban három meccset vesztettek. Mi a visszaesés oka?
– Talán a helyzetkihasználás a problémánk. Amikor nyertük a meccseket, akkor berúgtuk a helyzeteinket. A lehetőségeink most is megvoltak Szombathelyen, csak nem tudtuk értékesíteni őket. Ezen kellene javítanunk.

– Hullámvölgynek vehető ez? A Diósgyőr és a Haladás is nagyon jó csapat. Ellenük benne van a pakliban a vereség…
– Az eredmények szempontjából hullámvölgyben vagyunk, de a mutatott játék alapján a Diósgyőr és a Haladás ellen sem voltunk annyira rosszak, hogy kikapjunk.

– Jelenleg a nyolcadik helyen áll a Honvéd, hat pontra a dobogós csapatoktól. Elérhető még a harmadik hely?
– Ezzel a három vereséggel nagyon távol kerültünk a dobogótól. A mester is mondta, hogy most már nagyon nehéz lesz odaérnünk. Jól kezdtük a szezont, és minden esélyünk megvolt a jó szereplésre. Nem könnyű a helyzetünk, de most jönnek a nehéz meccsek. Szeretnénk legyőzni a Ferencvárost, hogy a szurkolóknak is örömet tudjunk okozni a vereségek után.

– Motiváció szempontjából mennyire rossz a középmezőnyben lenni? Bajba már nem kerülhetnek, de ha a jobb csapatok hozzák a meccseiket, akkor már előrébb sem nagyon…
– Az biztos, hogy most semmilyen nyomás nincs rajtunk. Jelenleg csak azzal foglalkozunk, hogy a Fradi elleni mérkőzésünket megnyerjük. Ez nagyon fontos a klubnak, a szurkolóknak, és nekünk, játékosoknak is.

– Milyen mérkőzést vár a Ferencváros ellen?
– Amilyet mindig játszunk velük. Biztos, hogy jó lesz az iram. Valószínűleg ők fognak kezdeményezni, de általában kontrákkal sikerül őket meglepni. Ez már többször bevált a Fradi ellen.

– A statisztika alapján is a nagycsapatok ellen játszanak a legjobban.
– Igen, így van. A dobogó közelében azért nem vagyunk ott, mert a nagy csapatok elleni jó játékot nem tudjuk hozni a kisebb csapatok ellen. A bravúrok megvannak, de a kötelező győzelmek nem jönnek. A tizennyolc megszerezhető pontból a Kecskemét, Mezőkövesd, Pápa hármas ellen oda-vissza összesen egy pontot szereztünk, és ez a fő oka, amiért nem tudunk odaérni.

– Ezen hogyan lehetne változtatni?
– Úgy, hogy megverjük őket. A viccet félretéve, ez jó kérdés. A Pápa elleni is megvoltak a helyzeteink. Talán csak a Mezőkövesd elleni meccsünk volt gyengébb, de ott is lőttünk kapufát. Úgy néz ki, hogy ami eddig befelé pattant, az most kifelé jön. Remélem, a Fradi ellen már változik a tendencia.

– A Diósgyőr elleni mérkőzés után Marco Rossi utalt rá, hogy már nem sokáig lesz a Honvéd trénere. Ez milyen hatással volt a csapatra?
– Nem örültünk neki, mert az egész társaság elfogadta őt. Jó vele dolgoznim és folyamatosan megpróbáljuk végrehajtani, amit kér tőlünk. Ez tavaly harmadik helyet eredményezett. Szerintem a többiek nevében is mondhatom: nem akarjuk, hogy távozzon. De ez nyilván Marco Rossi és a klub döntése.

Olvasói sztorik