NB I

Senkinek sem jó a hosszú szünet

Hidi Patrik szerint a tavaszi nyitóforduló bizonyította, hogy bárki legyőzhet bárkit az NB I-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton az Újpest együttesét látta vendégül a Bp. Honvéd az élvonal tavaszi nyitófordulójában. A találkozót 1-1-es első félidő után 3-2-re a kispestiek nyerték, amivel a hetedik helyre léptek előre a tabellán. A mérkőzésen végig a pályán volt a Honvéd középpályása, Hidi Patrik, aki az M1 kedd reggeli műsorában elmondta, hogy a gyengébb első játékrész után a második félidőre javultak, és szép gólokkal nyerték meg a fontos összecsapást.

– Úgy érzem, nem kezdtük jól a mérkőzést, de a második félidő már a mienk volt – kezdte Hidi Patrik. – Az utolsó tíz percen kívül mi irányítottuk a játékot, és sikerült szép gólokat is szereznünk. Fontos meccs volt, örülünk a győzelemnek.

– Mennyire volt nehéz a műfű után visszaszokni a nehéz talajú pályára?
– Egész télen műfüvön készültünk, csak az utolsó két hétben tudtunk rámenni a füves pályára. Elég nehéz volt visszaszokni, szerintem jobb lett volna, ha előtte többet tudunk füvön készülni. A győzelem azonban így is összejött, úgyhogy ezen is túl vagyunk.

– Hogy lehet kibírni ezt a három hónapos téli szünetet?
– Nagyon nehezen lehet bírni ennyi időt tétmeccs nélkül. Sajnos erre még nem találtak megoldást itthon, de remélem, hogy kitalálnak valamit, mert szerintem senkinek nem jó a hosszú szünet, főleg nem nekünk, játékosoknak. Csak edzeni azért nem az igazi, és az edzőmeccsek sem olyanok, mint egy bajnoki összecsapás, úgyhogy vártuk már nagyon, hogy elkezdődjön a tavaszi szezon.

– Az Újpest elleni győzelem után a hetedik helyen állnak, és öt pontra vannak a dobogótól. Hova érhet a Honvéd?
– A vezetőség részéről nincsenek kitűzött elvárások, célok. Természetesen az utóbbi két évhez hasonlóan szeretnénk odakerülni a nemzetközi szereplést érő helyekre, és ezért mindent el fogunk követni. Most három olyan meccs következik, amelyek úgy gondolom, hogy nyerhetőek, de ezek azért nehezebben szoktak menni nekünk, mint a rangadók.

– Bonazzoli személyében volt olasz válogatott futballista érkezett a klubhoz. Milyen egyéniség ő, és mennyire lehet hasznára a csapatnak?
– Úgy gondolom, Bonazzoli mindenképp erősítés a gárdánknak. A múltjából adódóan sok mindent megélt már a pályán, és azon kívül is nagyon jó ember. Segíti a fiatalokat, minket is motivál, és szerintem jó lesz ő a csapatban.

– A sikeres meccsek után Marco Rossi vezetőedző napokig jókedvű, de ahogy közeledik egy újabb találkozó, kezd feszültebbé válni. Milyen lesz a hangulat a következő edzésen?
– Szerintem jó hangulat lesz, de erre eddig sem volt panasz. Ahogy közeledik a következő meccs, úgy nő a feszültség is, de nála ez normális, megszoktuk tőle, és már tudunk is ezzel azonosulni.

– Mit gondol, a téli szünet alatt hogyan alakultak az erőviszonyok az NB I-ben?
– Úgy gondolom, hogy mindenki próbált erősíteni, az élmezőny csapatai és a hátsó régió tagjai is erősödtek. Szerintem mindenki megverhet mindenkit, ezt a legutóbbi forduló is bizonyította. Mindenki képes pontot rabolni a másiktól, ezért biztos vagyok benne, hogy kiélezett küzdelmet hoz a mezőny eleje, közepe és az alsó fele is.

Olvasói sztorik