NB I

Bronzérmeshez méltóan

Kezd összeállni a kispesti csapat, amely Hidi Patrik elmondása szerint a Videoton otthonába is győzni megy.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két vereséggel kezdte a bajnokságot a Bp. Honvéd, de olykor a rossz eredményeknél is nagyobb aggodalomra adott okot a mutatott játék. A nyári szünetben olyan húzóemberek távoztak a klubtól, akiknek köszönhetően tavasszal szárnyalt a csapat. Martínez a bajnoki címvédő Győri ETO-nál kötött ki, Lanzafame a féléves kölcsönjáték után visszatért Olaszországba, és éppen az eltiltását tölti.

A nyári Európa Liga-selejtező miatt korábban kezdte a felkészülést az együttes, ez valamelyest rányomta a bélyegét az idény elejére. Mostanra viszont egyre masszívabb a Honvéd. Három mérkőzést nyert zsinórban a csapat, szeptember végén legyőzte a Haladást, aztán jött a Ferencváros elleni diadal a Puskás-stadionban, majd az elmúlt hétvégén a Pécs volt a szenvedő alanya a kispesti feltámadásnak.

A baranyaiak elleni mérkőzésen Hidi Patrik is gólt szerzett, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, vasárnap a Videoton otthonába is győzni akarnak.

– Rosszul kezdtük a szezont, de próbáltunk javítani. Elkezdtek jönni az eredmények, és megjött az önbizalmunk. Főleg a Fradi elleni siker segítette a legtöbbet nekünk. A következő hétvégén Székesfehérvárra megyünk, reméljük, folytatódik a jó sorozatunk – mondta a 22 éves középpályás, aki várhatóan még ebben a bajnokságban megünnepelheti századik élvonalbeli mérkőzését.

A Videoton komoly játékerőt képvisel, és magabiztosan vezeti a bajnokságot, nemhiába nyerte meg eddig az összes hazai mérkőzését.

– Nehéz meccset várunk, a szokásos támadójátékukkal. Hazai pályán a Videoton elég sok gólt szokott rúgni, de nekünk általában fekszenek az ilyen nagy csapatok. Nem kikapni megyünk a Videotonhoz, megpróbáljuk elhozni a három pontot – szögezte le Hidi.

Az eredmények tehát egyre inkább jönnek, a játékosok önbizalma is helyreállt. Hidi Patrik azt mondta, nem fogalmaztak meg konkrét célokat, de a tavaszi helyezésükkel elégedettek lennének. Emlékeztetőül: a Bp. Honvéd csapata bronzérmes lett az előző idényben. Ezzel az eredménnyel valószínűleg minden szurkoló kiegyezne Kispesten…

Olvasói sztorik