NB I

A Videotonnal játszik a börzecsapat

Csütörtökön kezdődik az összetartás, amelynek végén Székesfehérváron lép pályára a Bálint FC-re keresztelt keret.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az AFCK ügynökség február után ismét megnyitja a játékosbörzét. A legutóbbi kezdeményezéshez képest most annyi a különbség, hogy nem lesz keretszűkítés, már megvan a kész csapat. A játékosok csütörtökön találkoznak, és szűk egyhetes felkészülés után az NB I-es Videoton ellen lépnek majd pályára Székesfehérváron.

Az AFCK játékos-megfigyelője, Kovács Bálint a szívügyének tekinti a magyar labdarúgást. Az ügynökség vezetője, Németh László nagyra becsüli a munkáját, ezért a börzecsapat Bálint FC néven lép majd pályára a Vidi ellen.

A Rangadó.hu megkeresésére Kovács Bálint beszámolt a téli átigazolási időszakról, és kitért a Videoton ellen készül börzecsapatra is.

– A téli átigazolási időszak nem volt rossz az AFCK számára, bár kimondottan jó sem. Egy új keletű iroda vagyunk, feltörekvő, nagy reményekkel. Azon dolgozunk, hogy európai szinten is elismertek legyünk – magyarázta Kovács Bálint. – Eke Uzomát sikerült értékesítenünk a Bundesliga kettőbe, illetve elértük, hogy a kaposvári Murai Márkot figyelje a Celtic, a Valladolid és az Empoli. Közép-Európában első alkalommal megszerveztük a játékosbörzés, amit azért csináltunk, hogy minél többet tudjunk segíteni a magyar játékosoknak. Sajnos nem értük el vele azt a célt, amit szerettünk volna. Most viszont szervezünk egy újabb összetartást, és kaptunk egy nagy lehetőséget az egyik partnercsapatunktól, a Videoton FC-től, így április 16-án a székesfehérváriak ellen lép majd pályára a Bálint FC.

A februári játékosbörzére bárki jelentkezhetett, majd a felkészülés után egy keretszűkítés következett. Ezúttal viszont kész kerete van az AFCK ügynökségnek, amely a Videoton elleni meccsig már nem fog változni.

– Most egy új börzecsapat lesz. Csütörtökön van gyülekező, pénteken már kezdődnek az edzések. Ismét a III. kerületi TVE pályáján fogunk készülni, amely kiváló minőségű. Keretszűkítés most nem lesz, mert kész csapatunk van, több külföldi labdarúgóval. Lesz közöttük Sierra Leone-i válogatott, vagy volt spanyol utánpótlás-válogatott. Mindegyik játékos megmutathatja, mit tud, és akár a magyar bajnokságból is felfigyelhetnek rájuk. Reális esély van rá. Ez a lehetőség mindenkit érdekel, hiszen ingyen igazolható, jó labdarúgókról van szó. Ezért is csináltuk meg újra a börzét, hogy segítsük vele a magyar labdarúgást. Az AFCK menedzserirodának ez a szívügye.

Az AFCK több ismert játékost képvisel, köztük az egykori magyar válogatott hátvédet, Bodnár Lászlót is, aki szerdán műtéten esett át, porcleválás miatt.

– Lacinak megműtötték a térdét, ez most egy hosszabb folyamat lesz. Porcleválás történt. Nagyon sajnáljuk, mert már kezdett formába lendülni, jól ment neki a játék. Kisvárdán nagyon dicsérték, és tüzet vitt a csapat játékába. Most négy-hat hétre harcképtelen lesz, de bizakodók vagyunk.

Kovács Bálint szót ejtett Eke Uzoma esetéről is, akinek kevés szerep jut a német másodosztályban.

– Sajnos nem megy neki jól. Valamiért nem játszik rendszeresen Németországban, és nem tudjuk az okát. Az edzésmunkát nagy alázattal végzi, és az edzője is meg van elégedve vele. Nyárig van szerződése a Sandhausennel, majd meglátjuk, hogy alakul a sorsa.

A menedzseriroda képviseli a kaposvári Murai Márkot is, akit Európából több klub is megfigyel.

– Márkot már nagyon régóta figyelik. A spanyol Valladolid részéről több válogatott meccsen is megfigyelték, illetve a skót Celtic a mai napig is komolyan érdeklődik iránta. Ő most tizenhét és fél éves, de Selymes Tibor már nagyon komolyan számol vele. Murai Márk extra edzőnek tartja őt, aki európai szintű edzéseket tart Kaposváron.

A PMFC házi gólkirálya, Koller Krisztián nem volt hajlandó szerződést hosszabbítani csapatával, ezért kikerült a keretből.

– Ami Koller Krisztián történik, az számomra érthetetlen. Tizenkét góljával a csapat legeredményesebb játékosa, de kitették az öltözőből, mert nem hosszabbított szerződést. Kollernek olyan a PMFC, mint egy gyereknek az anyja. Megdöbbentünk a történteken. Nem szegett szerződés, nem tettünk semmit. Egyszerűen csak nem látja biztosnak a Pécs jövőjét, ezért nem hosszabbított. Tipikus magyar betegség, hogy kiraknak valakit a csapatból, ha nem hosszabbít. Robert Lewandowskiról egy éve mindenki tudja, hogy nem hosszabbít, ráadásul a legnagyobb rivális Bayern Münchenbe megy nyártól, mégis alapember a Borussia Dortmundban. Ennek ellenére tiszteletben tartjuk Matyi Dezső döntését, csak nem értjük – mondta végül Kovács Bálint.

Olvasói sztorik