NB I

Gyurta szerint is balszerencsések a lilák

Az olimpiai bajnok úszó, a diósgyőri klubigazgató, és az újpesti játékosok szerint sem érdemelt győzelmet a Ferencváros.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek este a Ferencváros 14 év után ismét győztesként távozott a Szusza Ferenc Stadionból. A két csapat igazi derbihangulatban léphetett pályára, ugyanis a találkozóra minden belépő elkelt. A szurkolók a kezdés előtt egy órával is próbálkoztak a jegyvásárlással, de senki nem járt sikerrel.

Némi késéssel elkezdődött a találkozó. Az utóbbi évek tendenciáját követve inkább a két szurkolótábor tett ki magáért, a futballistákkal ellentétben. A fradistáknak és az újpesti drukkereknek ezek a mérkőzések jelentik a futball eszenciáját, és ez érződött is a hangulaton.

A mérkőzés összképe alapján úgy tűnt, hogy vagy marad a döntetlen, vagy az Újpest gyötri be a győztes gólt a hajrában. Helyette hideg zuhanyt kaptak a lila-fehérek, mert a 88. percben egy szögletük után a Ferencváros végigvezetett egy kontratámadást, amelynek végén Leonardo eldöntötte a rangadót.

A találkozó után nagy egyetértés volt abban, hogy a Ferencváros nem érdemelt győzelmet a mutatott játéka alapján. Bár a szerencséért meg kell dolgozni. Így vélekedett a Rangadó.hu érdeklődésére Kovács Zoltán is, az Újpest egykori csatára, aki mostanság a Diósgyőri VTK sportigazgatója.

– A hangulat miatt nagyon tetszett a mérkőzés. Sajnálom, hogy az NB I-ben félévente csak egy ilyen van. A magyar futballt biztosan előre vinné, ha több ilyen meccs lenne. Nem volt magas színvonalú találkozó. Úgy gondolom, hogy a Ferencváros nem érdemelt győzelmet, ez egy ikszes meccs volt, de van egy-két olyan egyénisége, aki el tud dönteni egy ilyen rangadót. A Fradi jövőre lehet igazán jó csapat – mondta Kovács Zoltán, aki maga sem tudta, hogy diósgyőri sportigazgatóként, vagy újpesti szurkolóként volt jelen a találkozón. – Mindkét minőségben vagyok itt. Szurkoltam az Újpestnek, de klubigazgatóként figyeltem a Fradit is, mert velük még játszunk a bajnokságban.

Gyurta Dániel az UTE olimpiai bajnok úszója is a helyszínen tekintette meg a találkozót. Szakmai elemzésre ugyan nem vállalkozott, de a hangulat magával ragadta az ország kedvencét.

– Nagyon tetszett a mérkőzés, nagy volt a hajtás. Persze én, mint újpesti, nem örültem a végén kapott gólnak, de összességében nagy élmény volt a derbi – mondta Gyurta, aki nem foglalt állást abban, hogy melyik csapat teljesített jobban. – Nem értek annyira a futballhoz, de nagyon megfogott a hangulat. Remélem, a következő derbin is itt lehetek. Sokszor nem tudok kijönni, mert az edzéseim is ebben az időpontban vannak, de ha egy ilyen rangadó van, akkor mindig megpróbálom elintézni, hogy kint lehessek a stadionban.

Az Újpest FC védője, Litauszki Róbert letörten nyilatkozott a találkozó után. A 24 éves játékos nem érezte, hogy a Ferencváros veszélyes lenne péntek este.

– A Fradi semmiképpen nem érdemelt győzelmet – kezdte Litauszki Róbert. – Nem azt mondom, hogy mi megérdemeltük volna. Ez egy ikszes mérkőzés volt, bár egy-null után megvoltak a lehetőségeink és rúghattunk volna még egy gólt. Sajnos az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. Óriási helyzeteink nem voltak, de kontrolláltuk a meccset. A Fradi inkább csak felívelgette a labdát. Számomra felfoghatatlan, hogy a 89. percben egy szöglet után hogy kerülhet a védelmünk kettő az egy elleni szituációba. Szegény Nagy Jánost sajnálom, mert egész mérkőzésen jól játszott. Ha nem csúszik el, akkor Leonardo simán elpasszolja mellette a labdát és akkor is százszázalékos a ziccerben mennek a kapusra.

Kabát Péter eltiltása miatt Dusan Vasziljevics volt péntek este az Újpest csapatkapitánya. A házigazdák gólszerzője letörten értékelt a találkozó után.

– Nem érdemelt győzelmet a Ferencváros – kezdte Dusan Vasziljevics. – Az öltözőben visszanéztük a találkozó összefoglalóját, és a Fradinak nem is volt helyzete. Pontrúgásból találtak egy gólt, majd a meccs végén jött az a kontra. Nagy János elcsúszott, amikor Leonardo megtolta a labdát, pedig simán az övé lett volna. Nagyon szerencsétlenek voltunk. Egy-egy után Szuljicsnak és Bavonnak is volt helyzete. Meg sem fordult a fejemben, hogy kikaphatunk, mert a Fradinak momentuma nem volt. El kellett volna döntenünk korábban a meccset.

Olvasói sztorik