NB I

Még jobb forma szükséges

Böde Dániel, Gyömbér Gábor és Simon Krisztián játékát figyelte Pintér Attila a péntek esti derbin.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a helyszínen tekintette meg a péntek esti Újpest–Ferencváros derbit. Pintér Attila hétfőn és kedden ismét keretedzést tart az itthon játszóknak, de ebből a két fővárosi csapatból egyetlen futballista sem kapott meghívót. A rangadó után a Duna Televízió kamerája előtt a kapitány elmondta, Gyömbérnek, Bödének és Simonnak még jobb formába kell kerülnie, hogy bekerüljenek a válogatottba.

– Miben volt jobb a Ferencváros ma este?
– Nagyon izgalmas mérkőzés volt abból a szempontból, hogy mindkét csapat nagyon fegyelmezetten játszott, és mindent megtett a győzelemért. A játék a két tizenhatos között folyt, nem igazán voltak veszélyben a kapuk, nagyon kevés lehetőség adódott mindkét csapat számára a gólszerzésre. A Ferencváros egy kontrát végigvezetve kihasználta azt a lehetőséget, amivel kell tudni élni. Ők élni tudtak vele, és megszerezték a három pontot – kezdte Pintér Attila.

– Visszaadta az élet, amit elvett a Fraditól? Hiszen a meccs elején az Újpest került előnybe, szerencsével.
– Két ugyanolyan gólt láttunk, hiszen egy szöglet után volt eredményes az Újpest és a Ferencváros is. Hibát követett el mindkét csapat, mert azt gondolom, erre fel lehet készülni. A szakvezetők biztosan felmérték, hogyan rúgja az ellenfél a szögleteit. Gondolom, ki vannak osztva a játékosok. Bár a Ferencváros területet véd, de akkor is meg kellene lenni, hogy ezeket a labdákat fel tudják szedni. Ebből mindkét csapat gólt tudott elérni. Egy szöglet után felszedte az Újpest a labdát, beadta, de nem voltak meg a helyek, nem védték le a kontra lehetőségét, és a Fradi nagyon jól végigvitte, ezzel meg tudta szerezni a győzelmet.

– Ezen a találkozón látott olyan játékost, aki érdemes a címeres mezre?
– Nagyon várom, hogy Böde Dániel és Gyömbér Gábor minél jobb állapotba kerüljön és minél jobban játsszon, hiszen nekünk is szükségünk van az olyan teljesítményekre, amelyekkel be lehet kerülni a válogatottba. Örülök Simon Krisztiánnak, hiszen ő is újra pályán volt, és akadtak jó dolgai, ugyanúgy, mint a másik két játékosnak. Nekik is arra van szükségük, hogy jobb formába kerüljenek, mert mindenkire szüksége van a magyar válogatottnak, aki olyan teljesítményt tud nyújtani, hogy a csapatunk előre tudjon lépni.

– Mikor volt ilyen jó hangulatú, ekkora közönség előtt rendezett magyar bajnoki mérkőzésen?
– Amire én visszaemlékszem, azok mindig jó hangulatú mérkőzések voltak a Ferencváros és az Újpest között. Nagyon jól szórakozott mindkét közönség. Egy kicsit foglalkoztak egymással is, de azt gondolom, egy ilyen rangadón ez nem maradhat el. Mindkét tábor nagyon jól buzdította a csapatokat, gratulálok nekik.

Olvasói sztorik