NB I

Korszerűsítik a Széktói Stadiont

A tervek szerint 2015 nyarától ötezer ülőhellyel rendelkező létesítmény várja a szurkolókat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak Kecskeméten. Zombor Gábor polgármester bemutatta a labdarúgó, valamint az atlétikai stadion terveit. A KTE részéről S. Juhász Attila ügyvezető, valamint Rózsa Pál és Versegi János tulajdonosok vettek részt az eseményen.

Kecskemét polgármestere bevezetőjében elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy hosszú egyeztetések végén két korszerű stadion is kialakításra kerülhet a Széktói sporttelepen, hiszen a labdarúgó stadion korszerűsítésére 800 millió, míg múlt héten az atlétika stadion kialakítására újabb 300-350 millió forintos keretet hagyott jóvá a kormányzat.

Bemutatták a Széktói Stadion terveit is, mely új állapotában 5000 ülőhellyel, aréna stílusban, az A-, valamint a B-lelátó teljes lefedésével készül el, minden igényt kielégítve. Ahogy Zombor Gábor fogalmazott, egy igazi ékszerdobozt kap majd a város, melyben a pályatest alácsövezett, fűthető lesz, így minden időjárási körülmény között használni lehet majd.

A labdarúgó-stadion kialakításával a futópálya kikerül a centerpályáról, éppen ezért a város ragaszkodott ahhoz, hogy az atlétika, valamint a tömegsport, szabadidősport szerelmesei számára is megfelelő alternatíva álljon rendelkezésre. Ez a mostani négyes pályán kerül kialakításra, ahol egy európai szintű, nyolcpályás rekortán mellett, minden olyan szektor adott lesz, ami az atlétika utánpótlás számára fontos. A pályához egy 400 fős lelátó is kapcsolódik majd öltözőkkel, ami igény esetén tovább bővíthető lesz. Zombor Gábor elmondta, ennek az atlétika stadionnak az lesz a fő célja, hogy mindenki számára elérhető legyen, és azoknak a sportolni vágyóknak is jó körülmények álljanak rendelkezésre, akik nem a professzionális sportban élnek.

A beruházásoknak 2015 júniusáig kell elkészülnie, ez a határidő a labdarúgó és atlétika stadion esetében is tartható, hiszen a munkák párhuzamosan zajlanak majd.

S. Juhász Attila örömét fejezte ki, hogy újabb fejlesztések valósulnak meg a Széktói Stadionban, hiszen a KTE esetében éppen a stadion első fejlesztései adtak korábban reális esélyt arra, hogy az NBI ne álom, hanem valóság legyen. Az ilyen fejlesztések mindig a jövőbe vetett hitet bizonyítják, és az ügyvezetők bízik benne, hogy a kecskeméti labdarúgásnak is újabb lendületet adhat ez, úgy az atlétika számára is egy szép, eredményekben gazdag jövőt hozhat. Az ügyvezetőhöz kérdés is érkezett arra vonatkozóan, hogy kell-e albérletben játszania a csapatnak a fejlesztések során. Válaszában elmondta, hogy egyelőre a fejlesztések pontos menete kialakítás alatt áll, ám biztosan előfordulhat, hogy erre szükség lesz. A klub és a város célja is az, hogy ez a lehető legrövidebb időszakot jelentse majd, hiszen egy csapatnak nehézséget okoz, ha nem játszhat saját szurkolói buzdítása előtt.

A tervek bemutatása után Zombor Gábor és S. Juhász Attila is köszönetet mondott Schulek Csabának, a BMSK igazgatójának, valamint Takács Mihály miniszterelnöki tanácsadónak, hogy a fejlesztések megvalósításában végig a város és a klub partnerei voltak – írja a KTE honlapja.

Olvasói sztorik