NB I

Lezárult a szombathelyi Aczél-ügy

Rangadó
Rangadó

2014. 03. 27. 14:27

A Kúria ítéletet hozott: az edző által bejelentett felülvizsgálati eljárás során a jogerős ítéletet hatályában fenntartotta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kúria a Haladás volt vezetőedzője, Aczél Zoltán ügyében ítéletet hozott, az általa bejelentett felülvizsgálati eljárás során a jogerős ítéletet hatályában fenntartotta.

Az ügy előzménye, hogy a felperes vezetőedző munkakörben állt az alperes alkalmazásában. A Magyar Kupa egyik mérkőzésén a nyomozóhatóság előállította és bilincsben elvezette. A Főügyészség arról tájékoztatta a munkáltatót, hogy egy folyamatban lévő bűnügyben a felperest gyanúsítottként hallgatták ki gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelezettségszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének alapos gyanúja miatt.

A munkáltató erre figyelemmel azonnali hatállyal megszüntette a munkaviszonyát arra hivatkozva, hogy munkavégzésében akadályozott volt, továbbá a sportszakmai munkájával összefüggésben álló büntetőeljárás megindítása hátrányosan érintette a sportklub szakmai és közvélemény általi megítélését és veszélyeztette a csapat eredményes felkészülését. A felperes a rendkívüli felmondással szemben keresetet nyújtott be a Szombathelyi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz.

Az első fokon eljáró Szombathelyi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság dr. Szőke Zoltán vezette tanácsa a felperes vezetőedző kereseti kérelmét elutasította. A felperes fellebbezése folytán a Szombathelyi Törvényszék helyes indokai alapján az elsőfokú bírósági ítéletet helybenhagyta.

A felperes felülvizsgálati kérelme folytán a Kúria a jogerős ítéletet hatályában fenntartotta. Kifejtette, hogy a munkavállaló olyan magatartása, amely alkalmas lehet a munkáltató bizalmának jelentős megingatására, alapot adhat a munkaviszony azonnali hatályú felmondással történő megszüntetésére.

A súlyos bűncselekmény alapos gyanúja olyan mértékű bizalomvesztést idézhet elő, amelyre tekintettel nem várható el a munkáltatótól a munkavállaló további foglalkoztatása. Ez esetben az azonnali hatályú felmondás indoka mindig a munkáltató bizalmának elvesztése, és nem a bűncselekmény elkövetése. A felmondás tartalmából megállapítható volt, hogy az alperes elvesztette a felperesbe vetett bizalmát, mert e körülményt az indokolásban körülírta a „bizalomvesztés” szó használata nélkül.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Finland's midfielder Roman Eremenko (L) vies with Hungary's Vilmos Vanczak (R) during the International friendly football match Hungary vs Finland, Gyor, Hungary on March 5, 2014.  AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.